När man gör egen granola kan den sötas på mängder av olika sätt. Jag använder ofta mixade dadlar eller honung men man kan ju även använda agavesirap, socker eller något annat. Men något so06m också kan användas är övermogna bananer. De ger en god sötning och är dessutom kladdiga så de gör granola sådär krispig och lite olika stora chunks. När du blandat klart allt kan du såklart smaka av “smeten” och se om du vill addera lite honung också för att ha den lite sötare. Jag sötade med banan och sen blandade jag även i tranbär. En väldigt god granola som även gick hem hos barnen. Vill du ha receptet på denna enkla banangranola? Det kommer här!
Vill du ha fler recept på granola? Spana in de här!
Enkel banangranola med tranbär
Ingredienser
4 dl havregryn
2 dl quinoapuffar
1 dl pumpakärnor
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl kokosolja
1 msk kanel
2 mogna baner
0,5 dl bipollen
1 dl torkade tranbär
Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader. Lägg havregryn, quinoapuffar, pumpakärnor, sesamfrön och kanel i en bunke. Blanda runt.
Mosa bananerna på en tallrik och rör ner i de torra ingredienserna tillsammans med kokosolja. Ta i lite salt.
Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen ca 15-20 minuter. Rör en gång efter halva tiden.
Låt sedan svalna och rör ner bipollen och torkade tranbär.
Ett matigt inlägg med allt du behöver veta för att börja med glutenfri kost. Här har jag samlat mina tips och recept för ett glutenfritt liv.