Jag älskar måndagar! Ny vecka och nystart! Min tanke var att jag skulle komma iordning med allt inför terminen förra veckan (läs märk upp Noels kläder med namn, gå igenom barnens ytterkläder, städa huset, göra granola osv) men veckan blev inte alls som jag tänkte. Mila fick nya feber och var febrig och gnällig och min ToDo betades inte alls av i den takten jag ville.

I helgen hade vi dessutom fest hemma hos mamma och Staffan så det har varit mycket förberedelser, sen party och igår städning. Sååå roligt och värt allt jobb (familjen hjälptes åt såklart, ni är bäst!)  men det blev ingen tid hemma och därmed ingen kontorstid eller hemmafix.

Så jag känner inte att jag kommit ikapp ännu. Det får bli den här veckan istället. Dessutom vill jag hitta tillbaka till tiden för bloggen som jag älskar. Jag har skrivit ner ca 10 inlägg jag vill skriva (utöver recept) men jag har inte lyckats prioritera tiden och hitta ro att sätta mig ned. Sommar, semester, resor, bröllop, fest och annat har kommit emellan. Så det har varit glest mellan inläggen men jag hoppas det ska ändra på sig nu. Och lite mer personliga inlägg och inblickar i livet, förutom recept. Så vi får se hur det går kommande veckorna!

Enkel broccolisoppa med potatis

Dagens recept blir ju såklart ett vegetariskt middagstips. Denna gång en enkel och väldigt god broccolisoppa. Den blir matig tack vare potatis men sen tycker jag man ska servera den med ett gott bröd. Då blir ju soppa som bäst!

Enkel broccolisoppa med potatis

Enkel broccolisoppa med potatis

Enkel broccolisoppa med potatis (4 port)

Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
5 potatisar
250 g broccoli
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärning
1 dl créme fraiche
Pressad citron
Örtsalt

Svarta bönor
Créme fraiche

Gör såhär
Skala och hacka lök och vitlök. Hacka potatisen. Dela ner potatisen i mindre buketter och strimla stammen. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök och vitlök så det blir mjukt. Tillsätt sedan potatis, broccoli, vatten och grönsaksbuljongtärningar. Låt koka 10 minuter och mixa sedan slätt. Tillsätt créme fraiche och låt koka upp. Smaka sedan av med pressad citron, örtsalt och svartpeppar.
Servera soppan med bönor och en klick créme fraiche.

2

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.