Maillista

Idag tänkte jag dela med mig av ett riktigt gott recept som är enkelt att laga och dessutom billigt. Linser är en toppenbra bas till vegetariska grytor och såser tycker jag. Så idag blir det en enkel linsgryta som jag kryddade med garam masala och höll ner antalet ingredienser. Om du vill kan du addera bönor, broccoli, zucchini, paprika eller annat för fler konsistenser och ännu matigare gryta. Jag använde kokosmjölk för att göra den krämig och mjölkfri men du kan använda det som passar dig bäst, t ex grädde eller créme fraiche.

Enkel linsgryta med garam masala

Enkel linsgryta med garam masala

Enkel linsgryta med garam masala (4 port)

Ingredienser
1 gul lök
2 vitlköksklyftor
1 msk garam masala
2 msk tomatpuré
2 dl torkade linser
4 dl vatten
2,5 dl kokosmjölk

Ris
Cashewnötter
Lime

Gör såhär
Koka riset enligt anvisning.
Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken så den blir mjuk. Ha sedan i vitlök, garam masla och tomatpuré. åt fräsa 1 minut innan du tillsätter linser, vatten och kokosmjölk. Låt koka upp och puttra under lock ca 15 min på låg värme. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Smaka av med pressad lime.
Servera linsgrytan med ris, hackade cashewnötter och ev pressad lime.


Fler recept med linser:

Röd linssoppa med limeyoghurt

Morotsbiffar med linser

Linsgryta med jordnötssmör

Linssås med örter

1

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a