Vi har nästan alltid banan och äpplen hemma. Men ibland hinner man inte äta upp frukten innan den börjar bli trist och då brukar bananerna gå åt till bananpannkakor. Äpplena däremot använder jag gärna till äppelmos, äppelkompott eller paj. Och nu pratar vi såklart inte ruttna äpplen utan när de börjar mjukna lite och kanske bli lite rynkiga i skalet beroende på vilken sort det är. Så använd antingen dessa eller köpa nya, krispiga äpplen och gör denna äppelpaj som nästan är nyttig. Den är nämligen gjord på kokosolja, honung, havregryn, nötter och kokos. Såklart piffad men kanel och kardemumma!

Nästan nyttig äppelpaj

Nästan nyttig äppelpajEnkel och nästan nyttig äppelpaj (6 port)

Ingredienser
4-5 äpplen
Kanel
1 dl kokosolja
3 msk honung
1 tsk hel kardemumma
2 dl havregryn
1 dl hasselnötter
1 dl kokosflingor

Vaniljglass

Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka hasselnötterna. Skala och skär äpplena i tärningar. Dela upp dessa i 4 portionsformar och krydda med kanel. Ha honung och kokosolja i en kastrull och låt smälta ihop och tillsätt sedan kardemumma, en nypa salt, havregryn, hasselnötter och kokos. Fördela massan över äpplena och ställ in i ugnen ca 20 minuter.

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.