Maillista

I somras fick jag massa rabarber från syrran och det som jag inte använde då skar jag i bitar och frös in. Häromdagen tog jag fram de för att skapa en efterrätt med lite sommarsmak. Det fick bli en rabarberkompott varvat med kvarg och digestivekex som blir en snabb rabarbercheesecake i glas. Det här är något man kan variera i oändlighet – äppelkompott, bär eller annat man gillar och så varvar man det med kvarg och krossade kakor.

Enkel rabarbercheesecake i glas (4-6 port)

Ingredienser
600 g rabarber
0,5-0,75 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
1-2 tsk hel kardemumma

2-3 dl vaniljkvarg
4-6 digestivekex

Gör såhär
Strimla rabarbern och lägg i en kastrull. Mortla kardemumman. Tillsätt socker, vaniljpulver och kardemumma i kastrullen och låt alltihop puttra några minuter. Fördela i glas och toppa med kvarg och krossade digestivekex.

0

3 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.