fbpx

Jag må vara sist på bollen men jag har gjort min första ramen. Det är en enkel buljong med massor av goda grejer. Jag använda portionsförpackade risnudlar men självklart kan du välja de nudlar du önskar. Jag smaksatte med vitlök, ingefära, gochujang och tamari. Väldigt gott blev det och en lunch man blir glad av. Självklart kan du göra flera portioner och kanske är det lika bra när du ändå håller på. Men jag gjorde en portion till lunch så receptet är enligt detta. Så här har ni mitt recept på enkel ramen med champinjoner och sojabönor.

Vill du inspireras av fler soppor? Spana in det här!

enkel ramen med champinjoner

enkel ramen med champinjoner

Enkel ramen med champinjoner (1 port)

Ingredienser
2 vitlöksklyftor
Några cm färsk ingefära
100 g champinjoner
1 morot
1 tsk gochujang
1 port risnudlar
1 dl sojabönor
5 dl vatten
1 msk miso
2 msk tamarisoja
2 tsk sesamolja
1 kokt ägg
1 msk sesamfrön
1 salladslök
1 msk kimchi
Några böngroddar

Gör såhär
Skala och finhacka vitlök och ingefära. Dela ner svampen och tärna morötterna.
Hetta upp en torr stekpanna och lägg i champinjonerna så de släpper ifrån sig vätskan. När vätskan är borta kan du tillsätta morötter, 1 msk tamarisoja samt 1 tsk sesamoljan och låt fräsa ihop några minuter. Ställ åt sidan.
Hetta upp 1 tsk sesamolja och fräs vitlök, ingefära och gochujang på svag värma ett par minuter. Tillsätt vatten, misopasta och 1 msk tamarisoja. Låt koka upp och sjud 10 minuter. Lägg sedan i nudlar och sojabönor och låt sjuda ett par minuter. Häll upp i en skål och lägg på svamp, morötter, halverat ägg, sesamfrön, strimlad salladslök, kimchi och böngroddar.

enkel ramen med champinjoner

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b