fbpx

Något som jag verkligen gillar att göra men tar mig tid för alldeles för sällan är att baka. Jag tror det beror på att jag tycker det tar lite lång tid (beror ju såklart på vad man gör) och framför allt att jag inte vill baka för mycket godsaker för då kommer jag ju äta upp de. Jag gillar ju verkligen sötsaker och kan lätt äta upp allt jag skulle baka men då mår jag inge bra.

Men något jag kommit fram till att jag verkligen vill göra mer är att baka bröd. Både för att det är väldigt mycket billigare än att köpa färdigt bröd och man slipper socker som det är i de allra flesta brödsorter man köper. Noel äter ofta macka till frukost och/eller mellis och jag vill att det är bra bröd som är mättande och inte massa skit i. Så jag har som mål att baka mer bröd. 

Enkelt havrebröd med äpple

Dock så är det här med att vänta på jäsningen inte alltid min favoritgren utan ibland vill man att det ska gå fort och då passar det utmärkt med ett bröd med bikarbonat. Det här enkla brödet hittade jag hos Lindas bakskola. Där kan jag varmt rekommendera er att kika igenom arkivet för det finns mycket gott och enkelt och framför allt är det alltid tydligt och enkla instruktioner. Heja Linda! Receptet är utan mjöl och istället gjort på havre. Så det är enkelt att göra helt glutenfritt och det innehåller få ingredienser. Det här kommer jag absolut göra igen och nästa gång testar jag nog att ha i lite brödkryddor också.

Havrebröd med äpple

Enkelt havrebröd med äpple

Ingredienser
7 dl havregryn (ev glutenfria)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 ägg
1 stort äpple
3,5 dl filmjölk

Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl och blanda ihop med bikarbonat och salt. Ta en ny bunke och vispa äggen fluffiga med elvisp. Skala och kärna ur äpplena och riv de grovt.
Blanda de torra ingredienserna med äggen, filen och äpplena till en kladdig deg. Ta fram en limpform och lägg i ett bakplåtspapper och häll i degen. Toppa med lite havregryn och sätt in i ugnen ca 50-60 minuter.

Havrebröd med äpple

7 svar

 1. Sandra Callermo

  Ett matigt inlägg med allt du behöver veta för att börja med glutenfri kost. Här har jag samlat mina tips och recept för ett glutenfritt liv.

  Svara

  Mentions

 • 💬 Scones utan mjölk - glutenfria • SandraCallermo.se
 • 💬 Havrerutor med choklad • SandraCallermo.se
 • 💬 Kalljäst bröd - glutenfritt! • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!
 • 💬 Äppeltider - mina bästa äppelrecept! • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!
 • 💬 Glutenfria stekpannebröd • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b