Vilken magisk helg! I lördags packade vi och gjorde oss iordning på morgonen och sen packade vi in oss i bilen och åkte till svärföräldrarna och lämnade barnen. Sen gick bilen mot Norrköping! Jag fick av David i julklapp att vi skulle åka iväg och bo på hotell en natt. Bara vi två. Strosa runt i en ny stad, äta god mat och hinna prata till punkt. Så vi checkade in på hotellet och fick ett härligt och stort rum. Stor hall, fint badrum, vardagsrum och sovrum. Stor TV och härligt ljusinsläpp. Så vi lämnade våra grejjer och tog oss ut på stan. Tog en glass nere vid vattnet i solen, strosade runt på stan, spanade in restauranger inför kvällen och så satte vi oss på en uteservering och åt sen lunch och drack öl. Så himla härligt och vädret var magiskt!

Sen gick vi och handlade lite snacks och gick tillbaka till hotellet. Där blev det serie, champagne, snacks och mys! Lyxtid och vi njööööt! Sen gjorde vi oss klara och gick till restaurangen vi valt för kvällen: Burgers & Bangers. Grymt goda burgare, trevlig miljö och bra service. Helt i vår smak! Sen spatserade vi hem till hotellet och kollade ett avsnitt till (sista på Blacklist säsong 5!) och somnade vid 23.

En perfekt lördag! Så otroligt härligt att hinna umgås med David, prata om framtiden och njuta av att bara vara vi. Ett barnfritt dygn var välbehövligt!

Söndagen blev ju också alldeles underbar med en lugn morgon (sov till 7.40!), hotellfrukost och sen fick jag fortsätta njuta med min svärmor och svägerska på Centralbadet. Lyx lyx lyx!

Veckans vegetariska – Grön fried rice

Så batterierna är laddade och jag ser fram emot en härlig vecka. Vi inleder den med ett nytt vegetariskt middagstips i form av grön fried rice med selleri, broccoli och salladslök. Mums!

Grön fried rice  Grön fried rice

Grön fried rice (4 port)

Ingredienser
6 dl kokt ris
500 g broccoli
3 dl frysta sojabönor
2 stjälkar selleri
4 salladslökar
2 tsk sesamolja
Fisksås
1,5 tsk malen koriander
4 ägg

Creme fraiche
Sriracha

Gör såhär
Koka upp saltat vatten i en kastrull. Dela ner broccolin i små buketter. När vattnet kokat upp kan du lägga i broccolin tillsammans med de frysta sojabönorna och låt koka 2 minuter innan du häller av de.
Strimla salladslöken och sellerin.
Hetta upp sesamolja i en traktörpanna och fräs salladslöken tillsammans med selleri och koriander. Låt fräsa två minuter och tillsätt sedan riset, broccolin och bönorna. Låt allt fräsa ihop ett par minuter och krydda med några skvättar fisksås, salt, svartpeppar och cayennepeppar. Avsluta med att knäcka i äggen och rör ihop så äggen koagulerar och sprids ut i risblandningen.
Servera med créme fraiche och sriracha.

Grön fried rice

2

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.