fbpx

Inlägget innehåller annonslänkar från Hemtex

Jag har länge känt att jag vill ha det lite mer ombonat hemma. Lite mer mys och lite mer färg. Vi har trägolv och vita väggar i hela huset och i grunden gillar jag det då man kan piffa till det med möbler och textilier. Men något har saknats.. Det är enkelt att ändra utseendet på ett rum med textilier och nu har jag länge känt att detta behövdes i vardagsrummet.

När vi flyttade så hade vi kvar vår soffa och även kuddarna fick följa med. Och jag gillar soffan och har inget behov av att byta ut den men jag ville ändå plocka upp mer färg och göra det mysigare. Jag har länge funderat på att plocka upp mer grönt i rummet och gärna lite mönster. Så det var dags för de gamla kuddarna att leva vidare någon annanstans. Eftersom de var vanliga örngott så flyttade vi upp dessa i vår säng där vi ändå behövde nya då de gamla gått hål på.

Grått, vitt, tråkigt och lite kalt..

Såhär såg det ut innan:

Så jag och mamma började kika runt. Textilier, tavlor och ljus. Möblerna är bra men detaljerna behöver ett lyft. Jag är så himla nöjd och resultatet blev ännu bättre än vad jag hade hoppats. Hittade serien Rafaela från Hemtex och jag älskade mönstret. Perfekt ihop med mer grönt. Varma färger och lite mönster som man blir glad av. Dessutom tänkte jag ge er lite enkla knep för att få allt att passa ihop och hur en stor duk kan bli många små.

Och efter:

Det blev ett gäng nya kuddar och det är ju det som skapar hela rummet. Jag gillar att ha lite olika färger och mönster för att skapa liv i soffan.  Vi hade sedan innan en grå pläd och kudde som vi flyttade till soffan.

Här kommer lite länkar till de olika textilierna: Grön kudde Gosa, grön pläd Gosa, Rafaela mönstrad pläd och kudde.

Mönstrad kudde från Hemtex | Doftljus med lock

Ljusstakar med gröna ljus från Mio | Fejk-eucalyptus och doftljus från Hemtex

Duken är Dylik från IKEA som jag har rivit i flera dukar. En lång smal i fönstret och en stor under TV samt en till lekhörnan. jag gillar de fransiga kanterna som blir så jag river bara och så är det klart. Tips tips!

Att ha en duk på fönsterbrädan gör stor skillnad för rummet tycker jag. lite jobbigare att damma med alla dukar men det kan det vara värt 😉

Vi hade tre vita tavlor från början och jag tänkte att jag ändå ville ha kvar dessa så jag valde att blanda svarta och vita ramar. Den lilla och papegojan köpte jag i ett set från Mio tillsammans med några till. Den stora är en inramad kökshandduk. Jag ville ha en större tavla som passade in med de andra och kom på detta. Visst blev det snyggt?

Tavlor från Mio samt en inramad kökshandduk.

Kuddfodral Velvet, Rosie, och Sanne från Mio

Älskar den mönstrade kudden från Hemtex

    Mentions

  • 💬 Ett lite härligare hem med posters • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b