Maillista

I söndags serverades en examensmiddag hemma hos oss. Det är vår vän Lotta som har tagit sjuksköterskeexamen och vi har inte hunnit fira förrens nu. Så det blev en helkväll med trerättersmiddag och mys. Vi började med en räkcocktail med mango och sen nötytterfilé med en väldigt god potatissallad. Receptet på efterrätten kommer upp inom ett par dagar 🙂
Räkcocktail med mango och limeRäkcocktail med mango och lime

Räkcocktail med mango och lime (4 port)

Ingredienser

1 mango
0,5 gurka
1 avokado
1 kg räkor med skal

Dressing

0,5 röd chilifrukt
Zest och saft från 2 lime
1 msk sesamfrön
0,5 kruka koriander

Gör såhär

Skala räkorna och spara skalen (imorgon kommer det upp recept på räkfond). Skala mango, gurka och avokado och skär i tärningar och lägg i en skål med räkorna. Blanda finhackad chili, limesaft, limezest, sesamfrön och koriander. Smaksätt med salt och svartpeppar. Slå dressingen över räkorna och grönsakerna och lägg upp i glas.

Nötytterfilé

Nötytterfilé med potatissallad, kvargbea och ruccolakräm (4 port)


Ingredienser

800 g nötytterfilé
1 msk soya
0,5 dl olivolja
2 vitlöksklyftor

Potatissallad:

10-12 potatisar
1 knippe sparris
2 msk kapris
1 röd knipplök
1 näve böngroddar
1 msk dijonsenap
0,5 dl olivolja
0,5 dl vitvinsvinäger

Kvargbearnaise:
2 dl kesella naturell 1%
2msk torkad dragon
1 msk vitvinsvinäger
Citronsaft

Ruccolakräm:

50 g ruccola
2 dl turkisk yoghurt
1 tsk honung

Gör såhär

Köttet: Blanda marinaden och låt köttet ligga i marinaden i några timmar. Bryn köttet så det får fin yta och kör in i ugnen på 200 grader tills innertemperaturen är 59 grader.
Potatissallad: Tvätta och koka potatisen. Blanda olivolja, vitvinsvinäger, dijonsenap och smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Bryn sparrisen i smör och skär sedan i mindre bitar. Blanda sparrisen med kapris, hackad lök och böngroddar. När potatisen kokat klart låt den svalna lite och dela sedan potatisarna på mitten. Häll dressingen över potatisen och låt stå i ca 15 min. Balnda sedan potatisen med grönsakerna.
Kvargbea: Häll upp vinäger i en skål och häll i den torkade dragonen. Låt stå i ca 10 minuter innan du blandar ihop med kesella och smaka av med citronsaft örtsalt, svartpeppar och cayennepeppar.
Ruccolakräm: Mixa ruccolan till en slät, grön röra. Blanda med övriga yoghurt och honung. Smaka av med salt och svartpeppar.


Fler recept med nötytterfilé:

Nötytterfilé med krämig potatisgratäng och srirachamajonäs

Nötytterfilé med dragonsås med dijon

3 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a