Räkcocktail med mango och lime (4 port)
1 mango
0,5 gurka
1 avokado
1 kg räkor med skal
0,5 röd chilifrukt
Zest och saft från 2 lime
1 msk sesamfrön
0,5 kruka koriander
Skala räkorna och spara skalen (imorgon kommer det upp recept på räkfond). Skala mango, gurka och avokado och skär i tärningar och lägg i en skål med räkorna. Blanda finhackad chili, limesaft, limezest, sesamfrön och koriander. Smaksätt med salt och svartpeppar. Slå dressingen över räkorna och grönsakerna och lägg upp i glas.
Nötytterfilé med potatissallad, kvargbea och ruccolakräm (4 port)
Ingredienser
800 g nötytterfilé
1 msk soya
0,5 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
10-12 potatisar
1 knippe sparris
2 msk kapris
1 röd knipplök
1 näve böngroddar
1 msk dijonsenap
0,5 dl olivolja
0,5 dl vitvinsvinäger
Kvargbearnaise:
2 dl kesella naturell 1%
2msk torkad dragon
1 msk vitvinsvinäger
Citronsaft
50 g ruccola
2 dl turkisk yoghurt
1 tsk honung
Köttet: Blanda marinaden och låt köttet ligga i marinaden i några timmar. Bryn köttet så det får fin yta och kör in i ugnen på 200 grader tills innertemperaturen är 59 grader.
Potatissallad: Tvätta och koka potatisen. Blanda olivolja, vitvinsvinäger, dijonsenap och smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Bryn sparrisen i smör och skär sedan i mindre bitar. Blanda sparrisen med kapris, hackad lök och böngroddar. När potatisen kokat klart låt den svalna lite och dela sedan potatisarna på mitten. Häll dressingen över potatisen och låt stå i ca 15 min. Balnda sedan potatisen med grönsakerna.
Kvargbea: Häll upp vinäger i en skål och häll i den torkade dragonen. Låt stå i ca 10 minuter innan du blandar ihop med kesella och smaka av med citronsaft örtsalt, svartpeppar och cayennepeppar.
Ruccolakräm: Mixa ruccolan till en slät, grön röra. Blanda med övriga yoghurt och honung. Smaka av med salt och svartpeppar.
Fler recept med nötytterfilé:
Det var supergott<3
Men vilken tre rätters sparar detta till något bra tillfälle .)