En rejäl helgmiddag med gärna två rätter är aldrig fel men ibland måste man bara hylla vardagsmaten. Dagens recept består av en krämig falukorvsgratäng som är simpel att göra och sen sköter den sig själv i ugnen medan du enbart behöver koka pasta. 

 

Falukorvsgratäng med basilika (4 port)

Ingredienser
4 port pasta
600 g falukorv
3 tomater
1 stor gul lök
0,5 kruka basilika
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 tsk dijonsenap
1 msk chilisås
150 g fetaost
3 dl riven ost
Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Skiva upp falukorv, tomat och gul lök. Varva detta och basilikablad i en ugnssäker form. Blanda creme fraiche, grädde, senap, chilisås, salt, svartpeppar och smula ner fetaost. Häll detta över falukorven och toppa med riven ost. Ställ in ugnen ca 30 minuter. 

3 svar

  1. Anonym

    Gud så gott! En liten avancerad variant av pappas gamla slagdänga 😉 Gott och smidigt att tom kanske lägga den kokta pastan underst, allt i ett liksom 🙂 puss från Bigsis

    Svara

    Mentions

  • 💬 Ugnsfalukorv med äpple, curry och potatismos • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b