När jag var liten var korvstroganoff och falukorv i ugn återkommande middagar. Och det är ju gott! Jag är ingen korvfantast men en klassisk korvstroganoff är aldrig fel 😉 Så idag tänkte jag dela med mig av ett nytt falukorvsrecept som blev riktigt gott. Det är en falukorvsgratäng med tomat som toppas med riven ost. Jag gjorde denna mjölkfri men självklart kan du använda vanlig grädde, créme fraiche och ost. Ta det som passar familjen bäst. Och så smidigt att lägga broccolin i samma form så är alltid samlat. Servera med nykokt pasta och låt hela familjen njuta av en riktigt god middag!
Om du vill ha mer inspiration med just falukorv kan du scrolla längst ner i inlägget så bjuder jag på en bunt recept. Hoppas det ska smaka 🙂
Falukorvsgratäng med tomat (6 port)
Ingredienser
800 g falukorv
3 tomater
2,5 dl vegansk grädde
1 dl vegansk creme fraiche
1 msk paprikapulver
1 msk maizena
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
3 dl riven vegansk ost
250 g broccoli
Pasta
Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Skala falukoven och skär i skivor. Skiva tomaterna. Dela ner broccolin i buketter och hacka stammen. Varva korv och tomat i en ugnssäker form. Lägg broccolin bredvid (eller i en separat form). Blanda ihop grädde, créme fraiche, paprikapulver, maizena, pressad vitlök och tomatpuré. Krydda med salt och svartpeppar. Häll såsen över korven och strö över riven ost. Ställ in i ugnen 20 minuter.
Koka pastan enligt anvisning.
Fler recept med falukorv:
Ugnsfalukorv med äpple, curry och potatismos
Falukorvsgryta med mangochutney
This Article was mentioned on sandracallermo.se
This Article was mentioned on sandracallermo.se
This Article was mentioned on sandracallermo.se