Falukorv får mig att tänka tillbaka på min barndom. Falukorv i ugn var en av favoriträtterna som vi ofta lagade, speciellt hemma hos pappa. Där hade vi några maträtter vi gärna lagade och de skapar lite extra nostalgi. Än idag lagar jag gärna falukorv i ugn eller varför inte korvstroganoff men ibland blir man sugen på att experimentera så då blev det falukorvstorn med tomat och mozzarella med gräddstuvad savoykål. Gottigottgott!

 

Falukorvstorn med pepparrotsstuvad savoykål (4 port)

Ingredienser
600 g falukorv
2 tomater
1 pkt mozzarella
0,5 savoykålshuvud
0,5 dl mjölk
1 dl grädde
1 msk fond
1 tsk grov dijonsenap
2 tsk pepparrot
1 nypa socker
Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Skär korven i skivor. Hetta upp smör i en stekpanna och stek korven tills den får fin färg. Skiva tomaterna och mozzarellan. Lägg en tomat- och en mozzarellaskiva ellan två falukorvsskivor och sätt ev. ihop med en tandpetare. Lägg i en ugnssäker form och ställ in i ugnen ca 10 minuter till mozzrellan smält.
Ta bort rotstock från kålen. Strimla och skölj. Hetta upp smör i en kastrull och fräs kålen ett par minuter. Tillsätt sedan mjölk och grädde och låt småkoka under lock tills kålen är mjäll (ca 10-15 minuter). Ha i senap, pepparrot, socker och fond och smaka av med salt och svartpeppar
0

3 svar

  1. Sofie Johansson

    Falukorv äter vi ofta och det går ju att variera mycket. Torn var något nytt. Savoykålen låter ju grymt gott men det får jag nog äta ensam…

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.