Min farmor var jätteduktig både på att laga mat och baka. Jag kommer så väl ihåg när hon hade bakade pepparkakor och hon gjorde dem supertunna. Om man höll upp dem mot ljuset så kunde man se igenom dem. Men det bakverk jag ändå kopplar mest med farmor är hallongömmor. Namnam!
hallongömmor

Farmor Barbros hallongömmor (24 st)

Ingredienser
125 g smör
0,75 dl strösocker
2 dl vetemjöl
4 msk maizena
2 tsk vaniljsocker
Knappt 1 tsk bakpulver
1 dl hallonsylt

Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader. Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och tillsätt till smeten. Rör ihop till en deg.
Rulla degen till en längd och skär den i 24 bitar. Rulla varje skiva till en kula och lägg varje kula i en liten form av papper. Gör en ordentlig fördjupning med tummen i varje kaka och klicka i en syltklick (inte fylla upp hålet för då bubblar det över). Grädda mitt i ugnen 10-12 min.

 

hallongömmorhallongömmor

 

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.