Igår när jag satt och kollade igenom recept på min dator hittade jag denna efterrätt som jag åt hos mamma strax innan jul men som jag aldrig hann lägga upp. Detta tycker jag även är ett bra alternativ till efterrätt som inte är alltför onyttig. Bär är en av de saker jag äter när jag får alltför mycket sötsug.
 
Färska hallon med grädde och mörk choklad

Färska hallon med grädde och mörk choklad (4 port)

Ingredienser
2 askar färska hallon
2 dl vispgrädde
50 g mörk choklad
 
Gör såhär
Lägg hallonen i glas och häll över grädden och toppa med riven mörk choklad.
0

No Responses

 1. Moma

  Det här med "onyttigt" är intressant, en del skyr sockret, några tillsatser, andra fettet… Oavsett, hallon och choklad är i alla fall en given kombo!

  Reply
 2. Sandras Matkrypin

  Ja, alla har sin egen bild av det. Jag försöker i alla fall satsa på att hålla mig borta från alltför mycket socker men är inte lika rädd för fett. Men sockret som finns naturligt i frukt och bär är okej enligt mig! 🙂

  Reply
 3. Linda

  Ser mumsig ut! Bra också att den går att säsongsanpassa så att man slipper använda färska, flygimporterade hallon mitt i vintern 🙂 Mumma!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.