Maillista

Igår var jag på helkroppsmassage som jag fått av min underbara man i födelsedagspresent. Oj, så skönt det var! Massage är något jag inte brukar kosta på mig men nu tyckte David att jag var värd en massage för att mjuka upp och ta hand om den tunga och svullna gravidkroppen. Massagebänken var anpassad till gravidmagen och jag kunde slappna av till 100%. Mycket skönt!

Men ni handlar ju den här bloggen framför allt om mat även om jag försöker väva in lite annat smått och gott så jag tänkte ge er dagens recept. En saftig lax som blir många portioner tack vare att den är gjord av hel laxsida. Till den serverade jag ett grönsaksris och vet ni, inte ens jag behövde sås till den här rätten eftersom laxen blir så saftig och krämig med färskosten. Mums!

P6140037

Färskostgratinerad lax med grönsaksris (6 port)

Ingredienser
1 laxsida (ca 1 kg)
4 salladslökar
200 g färskost med gräslök
1 dl créme fraiche
1 citron
0,5 röd chili

Grönsaksris:
6 port råris
1 grönsaksbuljongtärning
3 stjälkar selleri
0,5 fänkål
150 g gröna ärtor
50 g smör

Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader. Kärna ur och finhacka chilin. Ansa och strimla salladslök och blanda med färskost, créme fraiche, chili, skal från 1 citron och saft från 0,5 citron. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg laxsidan på en plåt med skinnsidan nedåt och bred på färskostblandningen. Sätt in i ugnen ca 20-25 minuter.
Koka riset enligt anvisning med grönsaksbuljong istället för salt. Ansa och strimla fänkål och selleri. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs fänkål och selleri ett par minuter innan du tillsätter ärtorna och låt allt bli varmt. Krydda med salt och svartpeppar.
När riset kokat klart, blanda med grönsaksblandningen, smör och 0,5 pressad citron.
Servera laxen med riset.

0

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.