Efter två dagars konferens i Trosa med frukostbuffé, fika. lunch, afternoon tea, trerättersmiddag, vin och drinkar är den här salladen alldeles perfekt mat för att återfå lite balans i kroppen igen. Vi har ätit och druckit otroligt gott och jag har njutit  väldigt mycket men när man knappt hinner bli hungrig mellan måltiderna känner man sig konstant mätt och därmed lite lätt matkomig hela tiden. Så här kommer ett recept på en härligt krispig sallad toppad med en färskostkyckling. Gott och fräscht!

 

Färskostkyckling med avokadosallad (4 port)

Ingredienser
600 g kycklingfilé
1 lime
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
Sallad
3 stjälkar selleri
2 avokado
1 gul paprika
150 g fetaost
Gör såhär

Sätt på ugnen på 250 grader. Skär kycklingfiléerna en gång på längden. Lägg kycklingen i en skål tillsammans med skal och saft från limen, pressad vitlök, olivolja, salt och svartpeppar. Låt ligga i marinaden ca 10 minuter. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs kyckling snabbt så den får fin yta. Lägg sedan i en ugnssäker form och bred på färskosten. Sätt i en termometer i kycklingen och sätt in i ugnen tills den når en innertemperatur på 67 grader. Under tiden kan du göra iordning salladen. Strimla sellerin, skiva avokadon, hacka paprikan och tärna fetaosten. Lägg på tallrikar tillsammans med grönsallad och toppa sedan med kyckling och en vinägrett.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b