fbpx
För en vecka sedan hade vi ju stor fest eftersom jag fyllt år och David tagit examen. Vi hyrde en lokal vi har i föreningen och bjöd in massa härliga människor vi tycker om. Maten gjorde vi själva även om vi tog några genvägar. Vi köpte t ex potatissallad och så piffade vi till den med strimlad salladslök och soltorkade tomater samt lite dijonsenap. Sen gjorde vi en smarrig pastasallad med olivolja, vinäger, rödlök, fetaost, salladsärter och ruccola. Sen hade vi rostbiff, lufttorkad skinka, chorizo, tzatziki, bröd och ostar. Till efterrätt blev det en väldigt uppskattad pannacotta som jag räknat om receptet på till en mer rimlig mängd, istället för mina ca 70 portioner 😉

 

 

Vaniljyoghurtpannacotta med lime och vinbär (6 port)

Ingredienser
4 dl vispgrädde
4 dl mild naturell yoghurt
4 gelatinblad
50 g rörsocker
1 vaniljstång
1 lime
Röda och svarta vinbär
Rörsocker
Kardemumma
Gör såhär
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg frön och stång i en kastrull med grädde, socker samt skal från limen och låt koka upp. Dra sedan av från värmen och vispa ner de urkramade gelatinbladen. Ta upp vaniljstången och blanda i yoghurt och häll sedan upp i glas. Låt stelna i kyl minst 3 timmar.
Blanda de tinade vinbären med kardemumma och lite rörsocker och toppa pannacottan med. 
0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.