Maillista

Ännu en vecka är slut och ikväll väntar fredagsmys i Kista med sushi och bio i goda vänners sällskap. Det var länge sen vi var på bio och nu har vi dessutom gratis biljetter så då känns det lättare att unna sig 😉 

Idag är det ju även kanelbullens dag och det måste man ju fira! Mitt bästa recept hittar ni här. Jag dricker helst ett sort glas mjölk till, mums!
 
Men även om jag ska lata mig med köpemat tänker jag såklart dela med mig av ett recept som kan passa som helgmiddag. Lammfärsbiffar med fetaost och gräddstuvad salladskål. 

 

Feta lammfärsbiffar med gräddstuvad salladskål (4 port)

Ingredienser
600 g lammfärs
1 knippe timjan
2 tsk dijonsenap
3 vitlöksklyftor
1 ägg
1 msk grädde
100 g fetaost
Klyftpotatis:
4 port potatis
Örtkryddor
Gräddstuvad salladskål:
1 huvud salladskål
3 dl grädde
1 äpple
Gör såhär
Klyftpotatis: Sätt på ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen och skär i klyftor. Lägg potatisen i en ugnssäker form och häll över olivolja, salt, svartpeppar och torkade örtkryddor. Blanda runt och sätt in i ugnen 30-45 minuter.
Lammbiffar: Lägg färsen i en stor bunke. Knäck i ägget och ha i pressad vitlök, dijonsenap och grädde. Hacka timjan fint och ha i färsen tillsammans med salt och svartpeppar och blanda runt. Smula ner fetaosten och blanda snabbt. Forma 4 stora biffar och stek sedan på medeltemperatur i en grillpanna eller stekpanna tills biffarna är färdiga.
Salladskålen: Strimla kålen fint och kärna ur och tärna äpplet. Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna och ha i kålen och äpplet. Fräs tills vattnet kokat bort nästan helt och krydda då med salt och svartpeppar och ha i grädden. Låt puttra ca 3-5 minuter.

 

0

3 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a