Maillista

Julmaten är slut och här hemma försöker vi laga mat som är så långt från julmat som möjligt. Det är ju väldigt gott men efter 5 dagar av julmat så erkänner jag mig besegrad och jag vill inte se en sillbit på några månader. Jag är även sugen på lite mer hälsosam mat och då gjorde vi den här kycklingen. Fylld med pesto och fetaost och serverad med en sallad. En snabblagad middag som inte känns tung. Salladen kan du såklart variera till vad du önskar.

Trevlig söndag!

DSC_0088 pestofylld kyckling

Fetaost- och pestofylld kycklingfilé med sallad (4 port)

Ingredienser
4 kycklingfiléer
1 dl créme fraiche
100 g fetaost
1 dl pesto

Sallad
2 tomater
15 cm gurka
2 mozzarella

Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader. Blanda smulad fetaost med créme fraiche och pesto och krydda med salt och svartpeppar. Skär ett snitt i varje filé och fyll med pestoblandningen. Lägg i en ugnssäker form och sätt in i ugnen ca 20 minuter (tills den är genomstekt).
Under tiden kan du skära tomat, gurka och mozzarellaost i tärningar. Strimla salladen och blanda ihop alla grönsakerna med osten.

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a