Maillista

I samarbete med Gårdssällskapet

Kvällen är här, mina fina vänner AC, Kerstin och Maria kommer hit ikväll och vi ska maxa fredagsmyset! Det blir snacks och någon god fredagsdrink, mysig middag (TACOS!), smarrig efterrätt, soffmys och bara njuta av varandras sällskap. Det kommer bli magiskt och jag har längtat hela veckan <3

Men jag tänkte inte bjuda er på ett tacosrecept dagen till ära utan istället får ni ett annat middagstips som kan passa till helgen. Det är fetaostbiffar med högrev som serveras med en rissallad och ajvaryoghurt. Testa, ni kommer gilla det!

Fetaostbiffar med rissallad och ajvaryoghurt

Fetaostbiffar med rissallad och ajvaryoghurtFetaostbiffar med rissallad och ajvaryoghurt (6 port)

Ingredienser
1 kg högrevsfärs
2 ägg
2 msk timjan färsk (häften om torkad)
0,5 citron
1 tsk sambal oelek
300 g fetaost

Rissallad:
3 dl rött ris
Sallad
1 rödlök
3 tomater
0,5 dl vinägrett

Ajvaryoghurt:
5 dl turkisk yoghurt
1 dl ajvar
1 tsk paprikapulver

Gör såhär
Koka riset enligt anvisning med en grönsaksbuljongtärning istället för salt.
Blanda yoghurt med ajvar och paprikapulver och smaka av med salt och svartpeppar.
Blanda färsen med ägg, timjan, skal och saft från citronen, sambal, salt och svartpeppar. Tärna fetaosten och fördela i färsen. Forma till 12 biffar.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på både sidor så de får fin färg och är rosa i mitten.
Skala och hacka rödlöken. Skär tomaterna i klyftor. Blanda riset med vinägrett och rör sedan ner sallad, lök och tomat.
Servera biffarna med salladen och såsen.

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.