Dags för den sista jobbveckan innan jag går på jullov! Jag ska ha 2 veckor ledigt med min fantastiska lilla familj. Oj, vad jag längtar! Vi ska fira jul, mysa i vårt hus, kanske renoveringsfixa lite, fira nyår och sen blir det landet en vecka. Magiskt!

Men innan jag sätter mig på tåget för att åka till jobbet och dra igång denna fartfyllda vecka tänkte jag såklart ge er ett nytt vegetariskt recept som är en krämig fetaostpasta med soltorkade tomater och champinjoner. Smarrsmarr!

Fetaostpasta med soltorkade tomater och champinjoner Fetaostpasta med soltorkade tomater och champinjoner (4 port)

Ingredienser
4 port pasta
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
En nypa chiliflakes
10 st soltorkade tomater
100 g färska champinjoner
1 burk krossade tomater á 400 g
2 dl créme fraíche
1 kvist färsk rosmarin
1 dl hackad persilja
200 g fetaost

Gör såhär
Skala och finhacka lök och vitlök. Skär champinjonerna i mindre bitar. Strimla soltorkade tomater. Hetta upp olivolja i en stekpanna/traktörpanna. Fräs lök, vitlök och chiliflakes så det blir mjukt. Rör ner champinjonerna och låt de fräsa med ett par minuter. Tillsätt sedan krossade tomater, créme fraiche, salt och svartpeppar. Låt koka upp och småputtra 10 minuter. Under tiden kan du koka pastan (spara en del av pastavattnet).
Rör sedan ner soltorkade tomater och de finhackade örterna i såsen och smaka av med salt, svartpeppar och pressad citron. Späd eventuellt såsen med lite pastavatten.
Häll av pastan och blanda sedan med tomatsåsen och smulad fetaost. Servera direkt.

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.