Godmorgon!

Vi har det underbart bra här i Egypten. Dagarna tillbringas vid poolen och så varvar vi med mat och dryck, lekparken, träning, strandhäng och annat kul. Vi njuter helt enkelt. Det tog lite tid för barnen, framför allt Noel, att landa och kännas helt nöjd med att vara här. Har har uppskattat det men han har inte varit sig lik sen han var sjuk och det blev inte bättre när vi kom hit. Men nu så, nu är han sig lik och det är så skönt!

Idag har vi bestämt att vi ska fira mig så idag låtsas vi att det är min födelsedag 😀 Vi får se vad dagen bjuder på men det jag vet är att ikväll blir det middag på mexikansk restaurang. Det blir mysigt!

Filmjölkslimpa med frön Filmjölkslimpa med frön

Men innan jag påbörjar den dagliga rutinen med insmorning och packa badväskan tänkte jag ge er ett nytt brödrecept. Jag improviserade ihop det strax innan vi åkte och det blev så gott. Jag har ett filmjölksbröd jag brukar göra som är mammas recept så det här är en variant på detta. Enkelt, gott och ingen jästid! Jag hade lite skafferirensning så det blev rågsikt, bovete, kruskakli, frön och annat gott.

Tips! Utgå från mängden salt, bakpulver, fil och sirap och sen kan du variera mjöl och frön efter tycke och smak. 

Filmjölkslimpa med frön Filmjölkslimpa med frön

Filmjölkslimpa med frön (2 st)

Ingredienser
8 dl vetemjöl
2 dl rågsikt
3 dl krossat bovete
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl kruskakli
2,5 tsk salt
8 tsk bakpulver
2 dl mörk sirap
1 liter filmjölk

Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda vetemjöl, rågsikt, krossat bovete, pumpafrön, sesamfrön, kruskakli, salt och bakpulver. Rör sedan i fil och sirap. Häll ned i två smörade brödformar. Grädda längst ner i ugnen 90 min, efter 60 min lägg på folie och grädda 30 min till. Låt svalna ca 15 min när du tagit ut den ur ugnen och rulla sedan in i en handduk medan den svalnar.
Tips! Detta är grundreceptet och man kan lägga till lite nötter eller liknande. Denna gång hade jag ingen rågkross hemma och då bytte jag ut denna mot solroskärnor och valnötter.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b