Denna vecka har inte haft många lediga minuter. Jobb, packning, AW, städa, handla, fixa och dona. Och idag är det halvdagsjobb som gäller sen blir det bilfärd mot Väsby för att hämta upp mamma och syster för tjejkväll i Stockholm med libanesisk mat och Flashdance. Åh, så mysigt!
 
Direkt efter musikalen ska vi åka till Åre, så det blir nattkörning för hela slanten! David får sova under tiden vi är på musikal och jag får försöka sova första biten så jag kan ta över körningen lite senare. Sen är det skidor som gäller fredag och lördag. Vi är bjudna till goda vänners stuga för att fira födelsedag och ha några härliga skiddagar, vilken härlig weekend!
 
Men innan jag ska skynda mig iväg till jobbet måste jag ju dela med mig av ett middagstips. Hittills har vi klarat det riktigt bra att ta mer fisk, minst en gång i veckan har det blivit och vi börjar känna oss lite mer bekväma i fisktillagningen. Detta är ett säkert kort som inte är alltför nyttigt men otroligt gott, fish n chips med lime-och chiliaioli.
 
Innan ni får se bilder och receptet vill jag bara påminna om att hålla koll på WWFs fiskguide som nu har komit för 2014 där du kan läsa mer om vilka fiskar och skaldjur man ska hålla sig till, och akta sig från. Tips tips!

 

Fish n chips med lime- och chiliaoili (4 port)

Ingredienser
600 g fiskfilé
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1,5 dl ljus, kall öl
1 äggvita
Ströbröd
Pommes:
1 sötpotatis
4 potatisar
Chili- och limeaioli:
2 äggulor
2 dl rapsolja
2 dl olivolja
3 vitlöksklyftor
1 lime
1 röd chili
1 tsk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger
Gör såhär
Aioli: Skala vitlöksklyftorna och pressa ner i en liten skål. Vispa ner äggulorna. Häll sedan droppvis ner olivoljan. Rör flitigt hela tiden och häll inte i oljan för snabbt. Mot slutet kan oljan hällas i en fin stråle. Finhacka chilin och ha i aiolin. Riv ner cest från limen och pressa i saften. Ha i senap och vinäger och krydda med salt och svartpeppar.
Fisken: Vispa samman mjöl, bakpulver, salt och öl till en klimpfri smet. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd ner i smeten. Skär fisken i lagom stora bitar och torka med hushållspapper. Vänd fisken i frityrsmeten och sedan i ströbröd. Fritera i en fritös eller stor gryta i 200-gradig olja. Fritera 8-10 min och låt sedan rinna av på hushållspapper.
Pommes: Skär potatis och sötpotatis i stavar. Hetta upp oljan till 175 grader. Fritera den skurna potatisen i omgångar ca 6 minuter. Den ska bara få en lätt, gul färg. Ta upp potatisen och låt den rinna av på hushållspapper. Hetta upp oljan till 200 grader. Fritera potatisen igen 2-4 minuter tills den blir knaprig och får fin färg. Låt potatisen rinna av, salta och servera den genast.
 

 

Inga svar än

  1. Kicki

    Va gott det låter och fint förpackat 🙂 Detta måste jag testa nån dag. Tack fina Sandra för all inspiration du ger och alla goda o vackra recept 🙂 Tusen kramar till dej

    Svara
  2. Anonym

    Mums ser super smarrigt ut. Använder du samma olja till att fritera fisken o potatisen?
    /sara

    Svara
  3. Remsan

    En massa trevligt inplanerat!
    Jag älskar fish'n'chips! Med chili- och limeaioli till måste det bli ruggigt gott.
    Ha det så skoj på dina äventyr! Kram.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b