Här hemma äter vi tacos ganska ofta Och ibland vill man ju variera sig och göra det lite festligare. Och i min värld är fishtacos lite festligare och det blir extra gott med alla goda tillbehör. Denna gång hade vi vänner på middag och både barn och vuxna älskade maten, det blir man ju alltid glad över. Fisken är panerad utan ägg, mjölk och gluten och den blir så krispig och god. Ni bara måste testa!
När jag äter fishtacos äter jag alltid i tortillabröd men annars gör jag nachodeluxe med nachos och smältost. Denna gång blev det två sorters fisk (man kan såklart välja att bara göra en) och så blev det mangosalsa, fetaost och krispig rödkål till. MUMS!
Fishtacos med mangosalsa och krispig rödkål (6-8 port)
Ingredienser
Panerad torsk:
600 g torskfilé
Paprikapulver
Lökpulver
0,5-1 dl potatismjöl
1 dl havremjölk
200 g glutenfri panko
Limelax:
4 laxfiléer
Paprikapulver
Pressad lime
Mangosalsa med avokado
Rödkål
Picklad rödlök
Gurka
Majs
Jalapeno
Koriander
Fetaostsmul (ev. vegansk)
Chilimajo
Tortillabröd (ev. glutenfria)
Tacosås
Gör såhär
Panerad torsk: Lägg potatismjöl, havremjölk och panko i tre djupa tallrikar. Skär torsken i bitar. Krydda med paprikapulver, lökpulver samt salt och svartpeppar. Vänd fiskbitarna i potatismjöl, sen i havremjölken och sist i pankon. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 200 grader ca 15 minuter. Ta gärna grillfunktionen i slutet så de blir ordentligt krispiga.
Limelax: lägg laxfiléer i en ugnssäker form och krydda med paprikapulver och pressad lime. Krydda med salt och svartpeppar och sätt in i ugnen ca 15 minuter.
Strimla rödkålen fint och lägg i en skål. Ringla över lite olivolja och pressad lime och massera rödkålen med händerna så den mjuknar.
Servera fisken i tortillabröd tillsammans med mangosalsa, rödkål, picklad rödlök, gurka, majs, jalapeño, koriander, smulad fetaost, tacosås och chilimajo.
Fler tacorecept: