fbpx

Jag äter ju mycket bowls och tycker det är ett utmärkt sätt att få i mig bra näring, mycket grönsaker och bli mätt. Jag har ofta 3-4 grönsaker, något protein samt ris/quinoa/bovete eller liknande. Sen toppar jag med en klick kimchi och någon god sås. Och eftersom jag äten vill få i mig fisk lite oftare så försöker jag ibland ha fisk som protein i min bowl och en sån tänkte jag bjuda på idag. Torsk som jag rullade i sesamfrön fick sällskap av bovete (som är glutenfritt), rödkål, ärtor, kimchi och sen en smarrig ingefärsmajonäs. Och det blev riktigt gott! Här är receptet på min fiskbowl 🙂

Fiskbowl med ingefärsmajonäs

Fiskbowl med ingefärsmajonäs (1 port)

Ingredienser
1 torskfilé
2 msk sesamfrön

1 dl kokt bovete
En näve strimlad rödkål
1 dl gröna ärtor
Kimchi

2 msk vegansk majonäs
1 tsk pressad lime
1 tsk riven ingefära
0,5 tsk gochujang

Gör såhär
Skär fisken i kuber. Krydda med salt och svartpeppar och vänd i sesamfrön. Hetta upp olja i en stekpanna och stek så fisken får fin färg.
Blanda majonäs med pressad lime, ingefära och gochujang. Smaka av med salt och svartpeppar.
Strimla rödkål.
Lägg bovete, rödkål, ärtor och fisken i en skål. Lägg på en klick kimchi och servera med majonäsen.

Fiskbowl med ingefärsmajonäs


Fler recept på goda bowls:

Kycklingbowl med jordnötsdressing

Lunchbowl med brysselkål och sötpotatis

Quinoabowl med jordgubbar och pistage

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b