Lördag innebär gomiddag! Om jag ska få mannen på gott humör här hemma är det bara säga ordet burgare så blir han alldeles lycklig. Det är lite samma tänk som när man ska få i barn fisk och grönsaker, bara jag serverar det i burgarformat går det kanon. Sen gillar han ju faktiskt fisk men det blev ju inte sämre av en fiskburgare mellan surdegsbröd med en pepparrotssås och kapris serverat med rostade rödbetor och äpplen. Mumsfilibaba!

 

Fiskburgare med pepparrotssås samt rostade rödbetor och äpplen (4 port)

Ingredienser
400 g fiskfilé (vi använde alaska pollock)
1 ägg
2 msk grädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1,5 dl ströbröd
Pepparrotssås:
4 dl turkisk yoghurt
2 tsk honungssenap
Riven pepparrot efter smak
Rostade rödbetor:
400 g rödbetor
2 äpplen
Kapris
Romansallad
Tomater
Bröd
Gör såhär
Rostade rödbetor med äpple: Sätt ugnen på 225 grader. Skala rödbetorna och dela dem i klyftor. Lägg i en ugnssäker form med olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Kör in dem i ugnen 15 minuter. Kärna ur äpplena och skär i klyftor. Ta ut rödbetorna och lägg på äpplena och låt stå i ugnen 10 minuter till.
Fiskburgare: Kör fiskfiléerna, ägg, grädde, salt och peppar i en matberedare till en färs. Skölj händerna och forma till 8 biffar. Vänd biffarna i ströbröd. Hetta upp smör i en stekpanna och stek tills de fått fin färg.
Pepparrotssås: Blanda yoghurten med pepparrot och senap. Smaka av med pressad citron, salt och svartpeppar.
 

Inga svar än

  1. Millas Hälsoblogg

    Vilka härliga burgare 🙂
    Vet att du är på resande fot, men när du har tid gå in och kolla ditt inlägg hos mig satte in det i tisdags blev ett bra inlägg tack så mycket för samarbetet:) Ha en fortsatt bra semester:)

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b