Maillista

Förutom allt julgodis kan det vara gott att använda julens smaker även i varmrätter. Detta recept passar utmärkt till helgmiddagen och ett gott sätt att variera fisk nämligen i form av en burgare. TIll fiskburgare kan man använda den fisken man önskar och vi smaksatte färsen med sardeller och senap. Sen kom mannen med den strålande idén att panera den i rostad lök och det blev riktigt krispigt och gott. Och det är här det juliga kommer in: saffransbönhummus!

Fiskburgare med saffransbönhummus och het sötpotatis (4 port)

Ingredienser
Fiskburgare:
600 g vit fiskfilé
5 sardeller
2 tsk dijonsenap
2 ägg
3 msk potatismjöl
2-3 dl rostad lök
Saffransbönhummus:
4 dl stora vita bönor
1 msk tahini (sesampasta)
1 vitlöksklyfta
2 msk pressad citron
2 msk olivolja
1 tsk spiskummin
0,5 g saffran
4 port sötpotatis
Chiliflakes
 
Bröd
Sallad
Rödlök
Gör såhär
Sötpotatisklyftor: Sätt på ugnen på 225 grader. Skär sötpotatisen i klyftor och lägg på en plåt. Blanda med olivolja, salt, svartpeppar och chiliflakes. Rosta i ugnen ca 20-25 minuter.
Burgare: Mortla den rostade löken. Mixa fiskfilé, sardeller, dijonsenap, ägg, potatismjöl, salt och svartpeppar till ett slätt mos. Forma till biffar och vänd i den krossade rostade löken. Lägg i en ugnssäker form och ställ in i ugnen ca 10 minuter (200-225 grader).
Saffransbönhummus: Mixa alla ingredienser till en slät smet och smaka av med salt och ha eventuellt i vatten för tunnare konsistens.
0

3 svar

  1. Mårtenssons kök

    Idén med att panera i rostad lök låter som något vi måste lägga på minnet och testa, spännande! Och sardeller i färsen, det ger ju så himla god sälta.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.