Maillista

Grillmiddagar i all ära men på sommaren behöver man ju variation i matlagningen. Och visst kan man variera vad man lägger på grillen men man kan även stanna inne i köket och jobba med andra smaker. Och jag pratar gärna en del om kryddor, våga använd de. Förutom att de lyfter rätter till nya nivåer så är det dessutom nyttigt. Olika currygrytor är en favorit här hemma. Det kan vara med kikärter, kyckling, linser, kött, bönor eller som idag fisk. Denna fiskcurry med kokosmjölk är en snabblagad middag där jag även hade i morot och paprika eftersom jag gärna vill ha mycket grönsaker. Broccolin fick vara bredvid så den inte blir överkokt. Smaksättningen är curry, vitlök och ingefära. I denna använde jag kokosmjölk då det passar men även för att göra rätten mjölkfri.

Hoppas du provar denna rätt och gillar den lika mycket som jag och min familj gjorde. Och ha nu en fantastisk dag!

Fiskcurry med kokosmjölk

Fiskcurry med kokosmjölk (4 port)

Ingredienser
1 stor morot
1 röd paprika (jag hade snackspaprika)
2 vitlöksklyftor
Någon cm färsk ingefära
1 msk curry
1 msk tomatpuré
250 ml kokosmjölk
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
400 g vit fiskfilé

4 port havreris
250 g broccoli
1 dl cashewnötter

Gör såhär
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Skala och skär moroten i slantar. Kärna ur och strimla paprikan. Dela ner broccolin i små buketter.
Hetta upp rikligt med olja i en traktörpanna eller gryta. Lägg i pressad vitlök, riven ingefära, curry och tomatpuré. Låt fräsa ett par minuter och tillsätt sedan kokosmjölk, vatten och fiskbuljong. Låt koka upp och småputtra 5 minuter. Smaka av med cayennepeppar, svartpeppar och pressad lime.
Skär fisken i bitar (ca 2 cm). Koka broccolin 2 minuter och häll av vattnet.
Lägg i fiskbitarna i såsen och låt puttra med 3 minuter.
Servera med ris, broccoli och cashewnötter.

Fiskcurry med kokosmjölk

1

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.