fbpx
Jag måste erkänna att dagens recept känns mer höst än sommar men med temperaturen de senaste dagarna gör det ju inget med en varm soppa till middag. När vi hade middagsgäster för ett tag sedan gjorde vi en riktigt god fisksoppa. Som vanligt gjorde vi rejält och fick lite matlådor att lägga in i frysen. Sen när min svägerskas kille sov hos oss fick han äta en sådan matlåda till middag och det blev lovord kan jag lova. ”Det här är den godaste fisksoppan jag någonsin ätit, och jag har ätit en hel del fisksoppa”. Det måste man ju säga är ett bra betyg. Så här kommer helt enkelt ett grymt fisksopprecept!

Fisksoppa med räkor och saffran (8 port)

Ingredienser
1 gul lök
1 fänkål
2 stjälkar selleri
2 morötter
1 purjolök
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
12 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
2 grönsaksbuljongtärningar
1 pkt saffran
3 msk stark tacosås
3 dl créme fraiche
1 dl grädde
800 g vit fisk
350 g skalade räkor
1 burk krossade tomater
2 dl créme fraiche
Vitlöksbröd
Gör såhär
Skala och finhacka löken. Skala morötterna och skär i slantar. Strimla fänkålen och sellerin tunt. Skär paprika och strimla purjon. Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs morötter, lök, pressad vitlök, fänkål, selleri och purjolök. Ha i tomatpuré och saffran och blanda runt. Tillsätt vatten, buljongtärningar, krossade tomater, grädde, créme fraiche och tacosås. Krydda med salt och svartpeppar. Låt småputtra så grönsakerna blir lite mjukare. Tillsätt sedan fisken i bitar och låt sjuda 5 minuter innan räkorna och paprika blandas i strax före servering.
Vitlöksbröd: Blanda smör med vitlök, salt och svartpeppar. Bred smöret på brödskivor och kör i ugnen på 200 grader tills de börjar få färg.
 

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b