fbpx
Idag är det torsdag och jag längtar till helgen. Egentligen vet jag inte riktigt varför för nu när jag ändå har tentaperiod vet man ingen skillnad på dagarna. Jag tror egentligen jag längtar till helgen eftersom det känns lite mer okej att kosta på sig lite godare mat och efterrätter. Därför tänkte jag dela med mig av ett smarrigt dessertrecept som får mig att längta tillbaka till sommaren, nämligen en fläderblomsparfait. Detta är också mitt bidrag till Söta Sakers Månadens sötsak med tema Fredag. 

 

Fläderblomsparfait

Fläderblomsparfait (4 port)

Ingredienser
3 dl vispgrädde
3 äggulor
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 dl koncentrerad fläderblomssaft
 
3 dl bär
Gör såhär
Vispa äggulorna med sockret kraftigt till fluffigt skum. Vispa grädden hårt och blanda i den koncentrerade fläderblomsaften. Vänd ner grädden i äggsmeten. Klä en avlång form med plastfolie. Fyll upp formen med parfaitsmeten och ställ i frysen i 3 timmar. Låt tina lite innan servering. Serveras med färska bär eller sylt.
 
Fläderblomsparfait
 
PS: Är det någon som har bra tips på hur man ljussätter bilder bra på kvällstid nu när det börjar bli så mörkt ute. Någon typ av lampa eller extern blixt? Det blir så tråkigt bilder 🙁

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b