Det här somriga receptet testade jag faktisk förra sommaren men jag hann aldrig få upp det på bloggen så det har legat kvar i arkivet och inväntat denna sommar. Och visst måste jag erkänna att fotot inte är mitt bästa men det är ju roligt att se att jag har utvecklats under senaste året, så jag får se det positivt. Jag bjuder ändå på receptet eftersom det blev så gott 🙂

Inspirationen kommer från Landleys kök som är en helt fantastisk matblogg och Madeleine är en utmärkt fotograf så hennes foton är mycket frestande! Jag serverade mina fläderjärpar med potatissallad och äppeltzatziki och det blev en väldigt god rätt.

DSC_0065

Fläderjärpar med potatissallad och äppeltzatziki (4-6 port)

Ingredienser
Fläderjärpar:
1 dl ströbröd
0,75 koncentrerad flädersaft
1 msk pressad citron
2 ägg
2 vitlöksklyftor
800 g köttfärs
0,5 gul lök
1 msk torkad oregano

Potatissallad:
4-6 port färskpotatis
0,5 spetskål
2 stjälkar selleri
2 tomater
10 cm gul zucchini
100 g sockerärtor
Vinägrett

Äppeltzatziki:
1 stort äpple
3 dl turkisk yoghurt
2 vitlöksklyftor

Gör såhär
Potatissallad: Tvätta potatisen och koka tills den är mjuk. Skär i halvor/kvartar och lägg i en stor skål. Häll på vinägrett och låt stå medan du fortsätter med resten. Strimla spetskål och selleri. Skär tomat, zucchini och sockerärtor i lagom stora bitar och blanda ihop allting med potatisen.
Järpar: Blanda ströbröd med flädersaft och pressad citron och låt stå 5 minuter. Skala och finhacka löken. Tillsätt sedan ägg, pressad vitlök, lök, köttfärs, salt, svartpeppar och oregano.
Forma köttfärsen till järpar och stek eller grilla tills de fått fin yta runtom.
Äppeltzatziki: Skala och riv äpplet grovt. Blanda yoghurt med pressad vitlök och morötter. Krydda med salt och svartpeppar.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b