En fredag i början på juli, kanske går du på semester idag? Grattis i så fall! Själv är jag på väg till landet med familjen. Bilen är fullpackad McDonalds-lunchen i magen och snart är vi framme. Det ska bli så härligt med lediga dagar hos svärföräldrarna. Hinna umgås, äta gott, leka med barnen och njuta av bad i havet. Jag hoppas även det blir lite bakning, det är alltid mysigt på semestern. Mila äter numera mjölk- och äggfritt och tillsammans med att jag inte äter gluten så har vi vissa utmaningar 😉 haha! Men nog om det, idag tänkte jag dela med mig av ett riktigt gott drinkrecept – flädermojito!

Flädermojito

Mojito är en favoritdrink här hemma och varje sommar vill jag ha en STOR kruka full med mynta för att det alltid ska gå att göra mojitos samt lägga några kvistar i isvattnet osv. Mynta är gott och perfekt i kombination med lime eller gurka. Denna gång hade jag alltså fläderkoncentrat istället för sockerlag och det blev så gott.

Om du, liksom jag, älskar mojito så kan jag varmt rekommendera att variera den med olika smaker. Byt ut sockerlagen mot saftkoncentrat eller lägg till bär som du mosar ihop med mynta. Mums!

Flädermojito

Flädermojito (1 port)

Ingredienser
4-6 cl vit rom
1 lime
3-4 cl koncentrerad flädersaft
Mynta (1 kruka för 4 drinkar)
Kolsyrat vatten

Gör såhär
Skär limen i klyftor. Mortla myntablad med rom och pressad lime (spara en klyfta till varje drink). Häll upp i glas och häll i fläderkoncentrat, hela myntablad och krossad is (isbitar funkar också). Fyll upp med kolsyrat vatten.

Flädermojito

3 svar

  1. Sandra Callermo

    En somrig och fräsch flädersangria med citrus. Perfekt läskande och gott i värmen. Enkelt att göra och känns lyxigt att bjuda på.

    Svara

    Mentions

  • 💬 Trocadero - drink med fräschör! • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b