Maillista

Frysrensningen fortsätter och nu är det fläskfärsens tur att bli del i ett middagsrecept. Det blev en somrig maträtt med persiljesås och bulgursallad med fetaost. Vi smaksatte färsen med citron, lök, vitlök och persilja och det blev riktigt gott! Ett tips är att göra en stor sats köttbullar när du ändå håller på och frysa in, då kan man göra de på plåt istället för att steka dem.

Fläskfärsbullar med citron, persiljesås och bulgur (6 port)

Ingredienser
900 g fläskfärs
2 rödlökar
1 citron
2 vitlöksklyftor
1 dl persilja
3 dl yoghurt
2 dl persilja
1 msk agavesirap
6 port bulgur
1 grönsaksbuljongtärning
1 pkt fetaost
3 msk olivolja
Några nävar gröna blad
Gör såhär
Skala och riv en rödlök. Skala och strimla den andra. Finhacka persilja. Lägg fläskfärs, riven lök, cest från citronen, pressad vitlök och persilja i en bunke och krydda med salt och svartpeppar. Forma till köttbullar med blöta händer. Hetta upp smör i en stekpanna och stek köttbullarna ca 10 minuter.
Koka bulguren enligt anvisning med buljongtärning istället för salt. Blanda i den strimlade rödlöken tillsammans med saft från citron, olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Vänd ner gröna blad och tärnad fetaost i bulguren.
Mixa yoghurten med persilja och krydda med örtsalt, cayennepeppar och svartpeppar.
 
0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a