Tack alla ni som röstade på mig till Matbloggspriset. Tyvärr räckte det inte hela vägen men här finns de 10 utvalda, nominerade bloggarna som svämmar över med härlig inspiration så in och hitta nya matbloggar och rösta gärna på din favorit genom att gilla bilden.
 
Idag är det hemmajobb som gäller då jag hade en tandläkartid nu på morgonen. Så då kan man ha lite tända ljus, jobbsnacks och värma sig med en filt samtidigt som man får massa jobb gjort. Perfekt!
 
Dagens middagstips är en krämig fläskfärspasta med vitlök och örter. En smakrik pasta rätt som går fort att göra. Receptet är för 8 portioner då jag passade på att göra extra matlådor 🙂

Fläskfärspasta med vitlök och örter (8 port)

Ingredienser
8 port pasta
1 kg fläskfärs
2 pkt bacon (á 140 g)
1 gul lök
1 rödlök
4 vitlöksklyftor
1 citron
3 dl grädde
2 buljongtärningar
2 msk dijonsenap
1 tsk sambal oelek
1 msk balsamvinäger
1 tsk soja
2 dl örter
Parmesan
Gör såhär
Koka pastan enligt anvisning. Finstrimla bacon. Skala och finhacka gul lök, rödlök och vitlök. Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs löken i ett par minuter. Tillsätt sedan bacon och låt fräsa ett par minuter till innan du har i fläskfärsen. Bryn tills färsen fått färg och krydda med salt och svartpeppar. Ha i cest och saft från citronen samt grädde, senap, balsamvinäger, sambal oelek, buljongtärningar och soja. Ha i hackade örter och servera med parmesan. 
 

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b