Maillista

Hoppas ni alla har en härlig lördag. Personligen är jag hemma hos mamma och vi är barnvakt åt min älskade systerson Theo eftersom syrran och hennes man har en heldag på stan med middag och bio. Klart man ställer upp då 😉 Så hittills har vi lekt, spelat piano, myst med nallarna och kolla på TV i soffan. Nu sover lillskrutten så då passar jag på att skriva ett litet inlägg med ett middagstips i form av en fläskfilégratäng med råstekt potatis.

 

Fläskfilégratäng med aubergine och fetaost och råstekt potatis (4 port)

Ingredienser
600 g fläskfilé
1 aubergine
Tomatsås:
1 rödlök
1 röd chili
3 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 buljongtärning
2 dl grädde
200 g fetaost
Råstekt potatis:
4 port potatis
4 vitlöksklyftor
1 msk rosmarin
Gör såhär
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka löken. Finhacka chilin. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök, chili och pressad vitlök. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och buljongtärningen och låt puttra 10 minuter. Smaka sedan av med salt, svartpeppar och pressad citron.
Putsa och skär fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttet på båda sidor, krydda med salt och svartpeppar. Lägg köttet på en tallrik så länge. Skiva auberginen i ca 1 cm tjocka skivor och fräs även dem i pannan. Varva köttet och auberginen i en ugnssäker form.
Fördela tomatsåsen över köttet och häll över grädden. Avsluta med att smula över fetaosten och gratinera i ugnen ca 20 minuter.
Skiva potatisen tunt. Hetta upp olivolja i en stekpanna och ha i hälften av potatisen. Krydda med hälften av vitlöken och rosmarinen och krydda ed salt och svartpeppar. Låt potatisen få fin färg och häll sedan över på en stor tallrik. Gör likadant med resten och servera med gratängen och grönsallad.
 

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a