Maillista

Sådär, nu är vi åter på svensk mark efter en härlig semester i Dubai. Vi har haft två soliga veckor med bad, strandhäng god mat och dryck och en del utflykter. Eftersom det wifi vi hade var halvbra så bestämde jag mig för att inte lägga upp fler än de förinställda inläggen och det var skönt att ta lite semester även från bloggen. Men nu är jag tillbaka med ny energi att laga mat och dela med mig av smått och gott i köket!

Ikväll är det fredagsmys och då vill jag rekommendera den här middagen. Fläskfiléknyten med mozzarella och soltorkad tomat som serveras med klyftpotatis och löksmör. Inte så färgglad mat men sååå gott!

DSC_0035 fläskfileknyten

Fläskfiléknyten med mozzarella och soltorkad tomat (4 port)

Ingredienser
600 g fläskfilé
(Glutenfri) smördeg
2 pkt mozzarella
Soltorkade tomater
Basilika

4 port potatis

Löksmör:
150 g smör
0,5 citron
0,5 gul lök
Maggi Würze
Soja

Sallad

Gör såhär
Löksmör: Ta fram smöret lite innan så det blir lättare att blanda. Finhacka lök och blanda med smöret. Krydda med citronsaft, en skvätt soya, svartpeppar, cayennepeppar och maggi (ganska mycket, smaka av). Låt stå i kylen så att det stelnar lite innan servering.
Potatis: Sätt ugnen på 200 grader. Skär potatisen i klyftor och lägg på en plåt. Krydda med salt och svartpeppar och ringla över olivolja. Sätt in i ugnen tills de är mjuka, ca 30-40 minuter.
Fläskfilén: Skär fläskfilén i skivor. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs fläskfilén tills de får färg, krydda med salt och svartpeppar. Lägg sedan på en tallrik och ställ åt sidan.
Skiva mozzarellan, strimla soltorkade tomater och hacka basilikan. Skär smördegen i stora bitar så att du kan vika ihop den med fyllningen. Lägg på 3 skivor fläskfilé varvat med mozzarella. Strö sedan på tomater och strimlad basilika. Vik upp hörnen på plattorna och därefter ta tag i resterande kanter och pressa ihop med fingrarna så att den inbakade fläskfilén ser ut som små knyten.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen (kan göras samtidigt som potatisen) ca 20 minuter tills de fått fin färg.
Servera med löksmör och sallad.

DSC_0004   DSC_0029

DSC_0014

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a