fbpx

På sommaren, när solen skiner och det enda man vill är att vara ute och njuta av det fina vädret, då orkar man inte alltid laga mat. Det känns jobbigt att ta tag i projektet matlagning och att stå inne i köket och svettas. Då är ju rester perfekt. Man fixar något snabbt och antingen bara värmer eller lagar något nytt av det man åt häromdagen. Till exempel grillrester. Jag har tidigare gjort ett recept med just grillrester (en röra med majs och champinjoner) och idag blir det ännu ett sånt.

Jag tycker inte det är så kul att bara värma upp kött utan om vi får kött över när vi grillar vill jag gärna göra något nytt med det. Här har jag gjort en pytt men man kan även lägga i en for och ha över lite grädde med valfri smaksättning och sen ost och köra in i ugnen. Bars om ett exempel. Gottigott och inte torrt och tråkigt.

Eftersom jag älskar sötpotatis så fick det vara med i pytten. Och så timjan och tomat. Muuuums!

Fläskpytt med sötpotatis och timjan (4 port)

Ingredienser
6 potatisar
1 stor sötpotatis
3 små röda lökar
500 g grillad fläskytterfilé
Några kvistar timjan
Ett gäng småtomater

Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Skala sötpotatisen och skär i tärningar. Skär potatisen i tärningar. Lägg sötpotatis och potatis på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Krydda med salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen 15 minuter.
Under tiden kan du skala och skär löken i smala båtar. Skär fläskytterfilén i tärningar. Halvera tomaterna. Ta ut plåten och lägg på lök, köttet, tomaterna och timjankvistar och sätt in i ugnen 10 minuter till.

3 svar

    Mentions

  • 💬 Vegopytt med gochujang och koriander • SandraCallermo.se
  • 💬 Fläskcurry med morot och jordnötter • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b