Maillista

I söndags var Davids familj hemma hos oss på middag och vi bjöd på fläskstroganoff med ris och jordnötter. Enkel att göra till många och väldigt uppskattad! Till detta serverade vi en fetaostsallad som alltid går hem i Callermo-familjen. Servettringar från HM, ceriserosa vattentillbringare från Eva Solo och nyplockade tussilago fick agera detaljer i dukningen.

 

Fläskstroganoff

 

Fläskstroganoff med äpple och jordnötter (8 port)

Ingredienser
1400 g fläskkött (jag blandade benfri fläskkotlett och picnicbog)
4 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 buljongtärningar
3-4 msk dijonsenap
4 dl grädde
1 dl mjölk
2 dl créme fraiche
0,5 msk soja
1 msk balsamvinäger
1 purjolök
0,5 tsk sambal oelek
Saft från 0,5 citron
2 syrliga äpplen
2 msk hackad persilja
Maizena
Jordnötter
8 port ris
1 påse grönsallad
2 tomater
1 rödlök
400 g fetaost
Gör såhär
Strimla köttet och purjolöken. Finhacka chilin. Hetta upp olivolja i en stor gryta och fräs köttet och krydda med salt och svartpeppar. Efter ett par minuter, ha i pressad vitlök, purjolök och chili. Häll sedan i grädden, créme fraiche, mjölk, dijonsenap, buljongtärningar, balsamvinäger, sambal oelek och soja och låt puttra ca 20 minuter. Kärna ur och tärna äpplena och ha i grytan tillsammans med persiljan. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad citron.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Tärna fetaost, hacka tomaterna och strimla rödlöken. Blanda sallad, tomat, fetaost och rödlök.
Servera stroganoffen med ris, sallad och strö över jordnötter.
 
0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a