Just nu befinner vi oss på landet hos mina fina svärföräldrar. De har byggt en jättefint hus här som är helt fantastiskt att åka till på helger och semestern. Det ligger vid vattnet i en liten håla som heter Sörfjärden och det är så vackert! Varje morgon vaknar man till en fantastisk soluppgång över havet. Tomten gränsar till stranden och omgivningarna är ljuvliga. Här tar vi dagen som den kommer, går långa promenader och myser inne framför brasan. Idag är det riktigt toppenväder så vi bestämde imorse att vi skulle ta oss ut på en liten utflykt. Jag tänker berätta mer om den samt ge er mina bästa matsäckstips!

Natur, varma kläder och en matsäckskorg

Så efter frukost började vi packa ihop en lunchväska med korv, bröd, diverse tillbehör, en halv kladdkaka som blev kvar igårkväll (här hittar ni receptet på en magiskt god äppelkladdkaka med mandeltosca), lite sittunderlag och så några termosar med te. På med varma kläder och packa ner allt i barnvagnen. Jag taktikmatade Mila innan vi tog oss ut så jag skulle slippa amma alltför många gånger ute i skogen. Hon somnade gott på vägen dit och njöt i vagnen.

Tips på matsäck

Så strosade vi iväg mot Herrgårdstjärn. En liten sjö som ligger på lagom gångavstånd (så även Noel orkar gå) från huset och där det finns bra bänkar att sitta på samt grillmöjlighet. Det finns även ett litet hus och där inne kan man också elda och värma sig om det behövs. Men denna dag ville man ju bara vara ute i den fina solen.

Magiskt vackert

När vi kom fram möttes vi av spegelblankt vatten och strålande sol. Helt fantastiskt! Vi började göra iordning grillen och Noel ville hjälpa till med tändstickorna. Han och David hjälptes åt att göra elden inför grillningen och Noels ögon glittrade när han fick vara med. Det var spännande! Sen gick vi runt i skogen, gick ut på bryggan, smygåt lite kaka innan korven och hade det så mysigt.

Matsäckstips

  Matsäckstips

Mila Matsäckstips

Efter korvätningen och fika passade jag på att fota barnen lite och sen rullade vi hemåt. Barnen somnade gott på vägen hem.Matsäckstips

Fler enkla utflykter

Nu sitter jag här hemma i huset med en kopp te bredvid mig och tänker på hur enkelt det kan vara. Jag vill bli bättre på att ta oss ut på sådana här små utflykter. Vara mer ute i naturen. Ta en fika eller äta lunch. Upptäcka skogen och naturen. Hitta på lekar. Njuta! 

Sen inser även jag att ibland är det regn och snorkallt och barnen är inte alls på humör och det kommer bli skrik och missnöje. Det är sånt man får ta och det går inte att komma undan helt. Men såklart är det bra att planera utflykten på en tid som borde passa barnen och skapa förutsättningar för att det ska bli en härlig utflykt. Men det är ändå värt det när man kan få till härliga utflykter däremellan. Det behöver inte vara svårt och dyrt. Vi har otrolig natur utanför dörren (även hemma) och nu ska jag bli bättre på att uppskatta den.

Matsäckstips

Matsäckstips

Här kommer några enkla matsäckstips för att sänka tröskeln att ta sig ut på utflykt:

– Klassikern är såklart korv med bröd.

Pastasallad – det behöver inte vara massa olika grönsaker. Koka pasta och blanda med en burk majs, en ask småtomater och några osttärningar.

– Ägg – kokta eller stekta! På macka eller bara som det är.

– Pizzabullar – bra grej att alltid ha i frysen så det är enkelt att ta fram till mellis, matsäck eller annat.

– Soppa i mattermos.

– Pasta och köttbullar.

Smoothie.

– Eller bara någon dryck och en rulle köpekakor. Det behöver inte vara svårare än så.

Sen måste man såklart inte alltid ha matsäck med sig. Se till att ha ätit innan ni går ut och så tar ni bara på er kläder och går ut i skogen och ser vad ni hittar på. Sänk tröskeln och kraven, ut och njut!

Är du duktig på att göra utflykter och njuta av naturen? Har du några tips för att ta sig iväg? Och matsäckstips? Kommentera gärna 🙂

Matsäckstips

Kramkalas!

0

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.