Nu har verkligheten dragit igång igen efter påskledigheten. Det är full rulle med plugg, jobb och kalas (fyller år på torsdag och sen är det släktkalas på lördag). Idag tänkte jag inspirera med ett recept på flygande Jakob som jag blev påmind om när jag läste Jennys Matblogg. Jag tycker att denna rätt är lika god varje gång jag gör den men det blir alldeles för sällan. Så varsågoda!
Flygande Jakob

Flygande Jakob (4 port)

Ingredienser
600 gram kycklingfile
1 pkt bacon
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 dl chilisås
0,5 tsk sambal oelek
2 bananer
1 dl salta jordnötter

Gör så här
Ställ ugnen på 200 grader. Skär kycklingen i skivor och bryn dem nästan färdiga och lägg dem i en ugnsform. Vispa ihop créme fraiche, grädde, chilisås och sambal oelek i en skål. Krydda med lite salt och svartpeppar. Skiva bananerna och lägg ut över kycklingen, bred över chilisås-blandningen och ställ in formen i ugnen. Den ska stå i ugnen ca 20 min.
Strimla baconet och bryn det. Lägg på ett hushållspapper, så att överflödet fett rinner av. Efter 15 min ta ut formen och strö över bacon och jordnötter. Och ställ tillbaka i ugnen 5 min till. Servera med ris eller pasta och grönsallad.

 

 Flygande Jakob

 

 

 

    Mentions

  • 💬 Vegetarisk flygande Jakob med blomkål • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b