Flygande Jakob (4 port)
Ingredienser
600 gram kycklingfile
1 pkt bacon
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 dl chilisås
0,5 tsk sambal oelek
2 bananer
1 dl salta jordnötter
Gör så här
Ställ ugnen på 200 grader. Skär kycklingen i skivor och bryn dem nästan färdiga och lägg dem i en ugnsform. Vispa ihop créme fraiche, grädde, chilisås och sambal oelek i en skål. Krydda med lite salt och svartpeppar. Skiva bananerna och lägg ut över kycklingen, bred över chilisås-blandningen och ställ in formen i ugnen. Den ska stå i ugnen ca 20 min.
Strimla baconet och bryn det. Lägg på ett hushållspapper, så att överflödet fett rinner av. Efter 15 min ta ut formen och strö över bacon och jordnötter. Och ställ tillbaka i ugnen 5 min till. Servera med ris eller pasta och grönsallad.