Som bekant fyllde jag år förra helgen och då bjöd vi över några vänner på brunch. Det var en rejäl brunch och vi åt i ca 2 timmar och sen var vi supermätta i 3 timmar 😉 Så mycket gott och allt var uppskattat! Jag gillar att göra portioner med smått och gott till alla så blev en del sånt och sen lite man fick plocka själv. Jag hittade en del inspiration hos Jills mat och pannkakorna hittade jag hos Ica. Varsågoda!
 
Hallonchiapudding med choklad och lakrits | Kardemumma- och ricottayoghurt
 Kardemumma- och ricottayoghurt | Blåbärssmoothie med ingefära 
Glutenfria, amerikanske bönpannkakor | Äggröra med persilja
 

Kardemumma- och ricottayoghurt (6 port)

Ingredienser
4 dl naturell yoghurt
2 dl ricotta
1 msk rörsocker
2 tsk kardemummakärnor
1 dl hasselnötter
0,5 dl kokosflakes
Frukt/bär
Flytande honung
Gör såhär
Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Mortla kardemummamkärnorna.
Blanda ihop yoghurt, ricotta, rörsocker och kardemumma. Häll upp i skålar och toppa med hasselnötterna, kokosflingor och färska bär. Ringa eventuellt över lite flytande honung.
 

Krämig äggröra (4 port)

Ingredienser
0,5 dl grädde
6 ägg
Persilja
Korv
Gör såhär
Lägg en stor klick smör i en stekpanna. Häll i grädden i pannan och tillsätt äggen och rör runt med en slev på medelvärme. Krydda med salt och svartpeppar. Rör runt tills önskad konsistens och toppa sedan med hackad persilja.
Stek korv och servera till äggröran.

Amerikanska bönpannkakor (8 port)

Ingredienser
300 g kokta vita bönor (avrunnen vikt)
4 ägg
2 dl mandelmjöl
2 msk kokossocker
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
2 tsk fiberhusk
1 dl mjölk
2 krm salt
2 msk kokosolja
Topping
Gör såhär
Skölj bönorna ordentligt. Mixa bönor med ägg, mandelmjöl, kokossocker, vaniljpulver, bakpulver, fiberhusk, mjök och salt till en slät smet med stavmixer eller i en matberedare. Smält kokosoljan i en varm stekpanna och rör sedan ner i smeten. Klicka sedan ut smeten i en het stekpanna och låt få fin färg på båda sidor.

Blåbärssmoothie med ingefära

Ingredienser
250 g blåbär
2 dl naturell yoghurt
3 dl mjölk
2 bananer
1 msk agavesirap
2-3 cm riven färsk ingefära
Gör såhär
Mixa samtliga ingredienser i en mixer och servera genast.

Hallonchiapudding med choklad och lakrits (1 port)

Ingredienser
6 msk chiafrön
2 msk krossade linfrön
4 dl mandelmjölk
1 tsk vaniljpulver
2 dl hallon
1,5 msk raw cacao
0,5 tsk lakritspulver
Hallon
Raw cacaonibs
Gör såhär
Mixa samman chiafrön med mjölk, hallon, cacao, lakritspulver och vaniljpulver. Häll upp i glas och ställ i kylen minst 20 minuter men gärna över natten. Toppa med hallon och raw cacaonibs.
0

6 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.