Nu är det verkligen förkylningstider och i förra veckan var det min tur. Jag blev rejält förkyld och kände mig lite hängig i några dagar. Då kröp jag ner i sängen med ett stort glas av denna varma dryck. Jag gjorde den några gånger per dag och oavsett om det var det som gjorde mig frisk eller inte så kändes det skönt i hals och näsa. Värmande för kropp och själ!

 

Förkylningsdryck med ingefära och citron (1 glas)

Ingredienser
4 dl vatten
3 cm ingefära
0,25 citron
2 tsk honung

Gör såhär
Koka upp vattnet. Skala ingefäran och skär i småbitar. Skär citronen i småbitar. Lägg ingefära och citronbitarna i glaset och mosa med en sked. Häll på det kokande vattnet och vänta ca 10 minuter innan du har i honungen så den behåller näringsämnena bättre. Rör tills honungen löst sig. 

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b