fbpx

Betalt samarbete med Life In Mind

Redan innan vi fick barn gick vi en kurs i HLR för barn (från spädbarn och uppåt). Jag ville kunna vara barnvakt till min systers barn och om något skulle hända så ville jag känna mig trygg i hur jag skulle kunna hjälpa de vid en eventuell olycka. Jag skulle aldrig förlåta mig själv om något händer och jag inte kan hjälpa till på grund av okunskap. Så jag ville se till att tillgodogöra mig grundkunskaperna och veta vad som gäller.

Rabattkod kommer längre ner i inlägget!

HLR och första hjälpen

Webbkurs hlr och första hjälpen

HLR barn Life in mind

Att gå kurs i HLR för barn

När vi några år senare fick barn så gick vi kursen igen för att hålla kunskapen färsk i minnet. Vid flera tillfällen har vi sagt att ”det här borde man göra varje år” men det är lätt att det inte blir av och det blir dyrt när båda föräldrar samt familjemedlemmar som ska kunna vara barnvakter vill gå. Så vid flera tillfällen har jag sett Life in Mind som erbjuder dessa kurser online och jag har känt att det där måste jag bara testa. Så jag kontaktade de och sa att jag var så imponerad av deras kurser och frågade om vi kunde hitta på något ihop. Och nu har vi gjort slag i saken!

HLR barn Life in mind

Webbkurs hlr och första hjälpen

Högsäsong för drunkningsolyckor

Sommar, sol och bad innebär även högsäsong för drunkningolyckor. På stranden kryllar det av människor och det är snabbt hänt att man kollar bort några sekunder och olyckan är framme. Självklart kan även andra olyckor inträffa såsom att barn sätter något i halsen eller på annat sätt behöver hjälp av en vuxen för att få luft eller annat. Då är det så viktigt att ha gått en kurs och ha gjort dessa olika exempelövningar för att ha de sparade i muskelminnet och snabbt veta vad du behöver göra. Så jag har nu gått en kurs hos Life in Mind som heter ”HLR och Första hjälpen, 1år – pubertet”Här kan du läsa mer om kurser.

HLR barn Life in mind

Hur går kursen till?

Life in Mind erbjuder en rad olika HLR-kurser för både företag och privatpersoner och du kan välja hur du vill genomföra kurserna (med instruktör eller webbaserad). Det finns även kurser som är inriktade på HLR för vuxna. Jag valde onlinekursen som jag tycker passar ypperligt i dessa Coronatider då vi ska försöka hålla avstånd och genom att göra kursen hemma så kan vi välja hur många och vilka som är med och vi kan även göra med en av våra familjer i taget.

Några av fördelarna med kursen:

– Livsviktig kunskap

– Prisvärt

– Många kan göra kursen samtidigt och man kan hjälpas åt

– Passar bra i coronatider när man kanske inte vill boka en fysisk kurs

– Enkelt att hålla kunskapen uppdaterad

– Gör kursen när du vill. Nu är en ypperlig tid då sommaren tyvärr för med sig olycksfall t ex vid drunkning

Bjud in familj och vänner och gå en kurs hemma

En viktig kurs

HLR och Första hjälpen för barn

När du köper kursen så skickas ett paket hem till dig med en övningsdocka som du får behålla. Denna blåser man upp och kan använda om du vill uppdatera kursen vid ett senare tillfälle. Sen får du en inloggning där du kan ta del av videoklipp, texter och kontrollfrågor och du kan öva hur ofta du vill. Kursen är aktiv i två månader från ditt köp och om du vill förlänga eller repetera efter det görs det enkelt och kostar 295 kr.

Jag tycker att kursen är en perfekt present eller en investering som familjen kan göra tillsammans. Kanske kan ni bestämma ett datum redan nu och så har ni samma datum varje år så det blir av 🙂

Webbkurs HLR

I kursen får du bl a lära dig hur du ska undersöka ett livlöst barn, HLR, Första hjälpen och handgrepp vid luftvägsstopp. Jag tycker lektionerna är bra upplagda och det är enkelt att följa med i filmerna och de förklarar noggrant varför man gör som man gör och vad som är bra att tänka på. Pedagogiskt och enkelt!

Om du vill köpa samma kurs (eller valfri kurs för privatpersoner) så har jag just nu en rabattkod som är giltig i två veckor f r o m idag (t o m 28 juli 2020). Koden är SANDRA20 och ger dig 20% rabatt på valfri kurs!

HLR och första hjälpen

    Mentions

  • 💬 Chokladbollar med valnötter • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b