Maillista

På helgerna äter vi ofta stekt ägg till frukost och ibland varierar jag med äggröra. Jag tycker verkligen om det för det blir så krämigt och gott! Det händer att vi gör omelett men det blir oftare när det är brunch eller enklare lunch då det är perfekt att lägga i lite rester eller grönsaker från frysen. Men jag tycker ofta att det blir lite torrt och tråkigt om jag ska vara ärlig. Jag har lite för dåligt tålamod och steker den för hårt. Så när jag härom veckan lyssnare på podden Tack för maten så blev jag inspirerad att testa fransk omelett. Det lät så gott och även roligt att se om jag kunde få till den goda konsistensen och fylla den med en ljuvlig champinjonstuvning.

Fransk omelett med champinjonstuvning

Sagt och gjort – det blev succé! Omeletten blev precis som jag hoppades och jag gjorde alltihop lite extra gott med tryffelolja och riven ost. Nomnomnom! Ett bra grundrecept på fransk omelett och sen kan du såklart fylla med vad du vill. Jag är sugen på att testa en stuvning med kräftstjärtar nästa gång 🙂

Fransk omelett med champinjonstuvning

Fransk omelett med champinjonstuvning

Fransk omelett med champinjonstuvning (1 port)

Ingredienser
3 ägg
3 msk vatten

150 g champinjoner
0,5 dl créme fraiche
En skvätt mjölk
Tryffelolja

Riven ost

Gör såhär
Knäck äggen i en skål och tillsätt vatten, salt, svartpeppar och cayennepeppar. Vispa ihop med en gaffel. Hetta upp smör i en stekpanna och sänk till låg/medelvärme och häll i äggblandningen. Låt steka långsamt, gärna med ett lock.
Dela ner champinjonerna. Hetta upp smör i en kastrull och lägg i champinjonerna. Låt fräsa några minuter så vätskan försvinner. Tillsätt créme fraiche, mjölk och några droppar tryffelolja. Låt puttra ihop och smaka av med salt och svartpeppar.
När omeletten har stelnat kan du lägga på stuvningen, rulla ihop den och strö på ost.


Fler omelettrecept:

Omelett med avokado, fetaost och tomat

Färskostomelett med tomat och lök

Champinjonomelett med rödbetshummus

1

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a