Sommaren börjar lida mot sitt slut och därför passade jag på att njuta av en sista fransk potatissallad, det är ju så gott! Enligt mig ska det vara mycket dressing med smak av vinäger och dijonsenap så det blir lite drag i den. Vi kunde inte riktigt bestämma vad vi skulle ha till och tog därför det vi hade i kylen så det blev både lax och skinka.

 

 Fransk potatissallad med wasabilax eller lufttorkad skinka

Fransk potatissallad med wasabilax eller lufttorkad skinka (4 port)

Ingredienser

Potatissallad:

8-10 potatisar
1 knippe sparris
2 vitlöksklyftor
Ca 15 rädisor
En bit parmesan
1 dl kapris
0,5 kruka persilja
0,75 dl vitvinsvinäger
0,75 dl olivolja
1 msk citronsaft
1 msk dijonsenap

Wasabilax:

4 bitar lax
1 dl créme fraiche
1 msk wasabi
0,5 pkt fetaost


Gör såhär

Potatissallad: Tvätta och koka potatisen. Låt svalna tills lagom temperatur medan du förbereder resten av salladen. Dela sparrisen i bitar och stek i smör och pressa över vitlök. Krydda med salt och svartpeppar. Dela rädisor i lagom stora bitar och blanda med kapris, hyvlad parmesan och grovhackad persilja. Blanda i sparrisen. Blanda dressingen i en separat skål och smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Dela potatisen i grova bitar och blanda med dressingen (potatisen drar åt sig mer smak av dressingen om den är varm/ljummen). Låt potatisen stå i dressingen i ca 10 min och blanda sedan ner resten av ingredienserna.

Wasabilax: Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda wasabi med créme fraiche och smaka av med salt och svartpeppar. Lägg laxen i en ugnssäker form och lägg i laxen. Bre på wasabiblandningen och sätt i stektermometer. Efter 5-10 min, ta ut laxen och smula över fetaost. Ställ tillbaka i ugnen tills laxen nått en innertemperatur på 55 grader.

 

 Fransk potatissallad med wasabilax eller lufttorkad skinka

Inga svar än

  1. Mary

    Åh vad gott det där lät då! Hihi. Vi brukar också göra fransk potatissallad här hemma och den gör då aldrig en besviken. Mums! Himla mysig blogg du har också. Keep up the good work. Krams.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b