Maillista

Imorgon ska uppsatsen lämnas in inför slutseminarium så idag är det mycket småfix kvar att göra. Därför blir det inget recept idag men tänkte i alla fall dela med mig av några klimatsmarta tips för hur du håller frukt och grönt fräscha längre med inspiration härifrån

 

Om man förvarar frukt och grönt på rätt sätt kan man förlänga hållbarhetstiden och på så sätt få njuta av det goda lite längre. Om man dessutom köper ekologiska produkter har de en tendesna att ha en kortare hållbarhetstid eftersom de inte ä besprutade och plockas senare i mognadsprocessen. Här är några tips för att hålla fräscha grönsaker längre:
 
– Håll en låg temperatur vid förvaring utan att de tar skada. Undvik frost!
– Håll förvaringsutrymmet rent och försök hålla en hög luftfuktighet (undantag är lök) utan att grönsakerna blir blöta.
– Se till att behandla produkterna varsamt då skador förkortar hållbarhetstiden. Om de ändå skulle bli skadade, använd snarast eller frys in. Tips: Alltför bruna bananer som man inte längre vill äta som de är passar utmärkt i en smoothie, antingen direkt eller frys in bananen i bitar så kan du använda den fryst i smoothie sen.  
– Svenskodlade rotsaker är fantastiskt men tänk på att klippa av blasten. Exempelvis morötter, rädisor och kålrötter får längre hållbarhet utan blast. Så förvara utan blast, i luftiga påsar och lång ner i kylskåpet.
 
Tråkig frukt och grönt kan med fördel användas i exempelvis en smoothie. Varför inte använda bananen till en smarrig jordnötssmoothie?
0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a