Maillista

Igår hade vi en mysig alla hjärtans dag kväll när mamma och bonuspappa Staffan kom hit på middag. Det blev en trerätters med korvtema och det blev väldigt uppskattat. Recept och bilder kommer i veckan.
 
Det här med vår fiskutmaning går riktigt bra. Numera har vi alltid fisk hemma och har hittills ätit fisk minst en gång i veckan. Det är gott och roligt att testa nya recept. Att panera fisk med havregryn har jag sett på flera ställen och det blev riktigt bra. Vi serverade det med ett riktigt gott mos med citroncest i (tips tips tips!) och en smakrik sås; enkel vardagsmat när den är som bäst!

 

Frasig dijonfisk med potatismos och soltorkad tomatsås (4 port)

Ingredienser
600 g fiskfilé
4 msk dijonsenap
3 dl havregryn
0,5-1 tsk sambal oelek
1,5 dl olivolja
 
Potatismos:
8 potatisar
1 sötpotatis
Cest från 1 citron
1 dl grädde
25 g smör
 
Sås:
1 burk soltorkade tomater (95 g avrunnen vikt)
1 kruka thaibasilika
2 dl gräddfil

3 dl créme fraiche

Sallad
Gurka
Några champinjoner

 
Gör såhär
Moset: Skala och koka potatis och sötpotatis. Dela ner i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Mosa potatisen och ha i citroncest, smör och grädde och krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
Fisken: Sätt på ugnen på 250 grader. Ta fram en plåt med bakplåtspapper och lägg på torskfiléerna. Blanda ihop senap, olivolja, sambal oelek och havregryn. Krydda fisken med salt och svartpeppar och täck med havreblandningen. Sätt in i ugnen tills den fått fin färg, ca 10-15 minuter.
Sås: Häll av soltorkade tomater och mixa med thaibasilikan. Blanda med gräddfil, créme fraiche och krydda med salt, svartpeppar, cayennepeppar och pressad citron.
Servera med en sallad med gurka och smörstekta champinjoner.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a