Till att börja med vill jag rikta ett stort TACK till min fina vän AC som hjälpt mig mycket med layout, header och småfix med bloggen. Jag är toppennöjd och hoppas ni läsare också tycker det är fint.
Nu över till kvällens middag: Hamburgertallrik med klyftpotatis och coleslaw serveras med guacamole, peccorinoost och ärtskott. Det gick verkligen hem hos både mannen och min vän Lotta 😉 Supergott!

Hamburgertallrik med klyftpotatis och coleslaw serveras med guacamole, pecorinoost och ärtskott (4 port)

Ingredienser
Hamburgare
600 g köttfärs
1 ägg
Färsk basilika
1 msk ströbröd
1 tsk sambal oelek

Klyftpotatis
12 potatisar
Olivolja
2 vitlöksklyftor

Coleslaw

Guacamole
2 avocados
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
2 tsk citronsaft
2 msk créme fraiche

Gör såhär
Hamburgare: Blanda köttfärs med ägget, hackad basilika och ströbröd. Krydda med lite salt och peppar. Forma i lagom stora burgare (jag använde en hamburgerpress ). Stek några minuter på varje sida och krydda med salt och peppar. Lägg på ost i slutet av stekningen (jag använde pecorinoost med peppar).
Klyftpotatis: Sätt på ugnen på 200 grader. Skrubba potatisen och skär i klyftor. Häll lite olivolja på en plåt och lägg i potatisen. Blanda olivolja, vitlök, salt, peppar och cayennepeppar. Häll över potatisen och blanda runt. Låt stå i ugnen ca 25 minuter, rör om då och då.
Guacamole: Gröp ur avocadosarna och mosa med en gaffel. Blanda med pressad vitlök, tomatpuré, citronsaft och créme fraiche. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
Servera med bröd, sallad, tomat, rödlök och ärtskott. Gott att doppa klyftpotatisen i barbequesås.

Här kan man hitta min blogg inom kort.

0

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.