Maillista

I fredag var vi som sagt hos föräldrarna i Väsby och hade riktigt fredagsmys! Mamma lagade sin fisksoppa vi brukade äta när vi var mindre och jag och syster var helt nostalgiska. Och det var lika gott som vi minns det! Den är enkel, med rena smaker och så väldigt god! Till soppan serverades en rejäl ostbricka och äppelkaka med vaniljsås till efterrätt.

 

Mammas fisksoppa

Mammas fisksoppa med räkor (4 port)

Ingredienser
1 paprika
1 msk curry
1 krm cayenne
1 l vatten
2 fiskbuljongtärningar
2 msk tomatpuré
2 dl créme fraiche
500 g fisk (efter tycke och smak)
500 g oskalade räkor (efter tycke och smak)

Gör såhär
Skala räkorna och behåll skalen till en räkfond om du vill. Skär paprikan i mindre bitar och hetta upp smör i en stor kastrull. Ha i curry och låt fräsa en minut innan du lägger i paprikan. Låt det fräsa ett par minuter till innan du har i cayennepeppar, vatten, fiskbuljong, tomatpuré och créme fraiche och låt koka i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och red med Maizena vid behov. Skär torsken i mindre bitar (ca 2×2 cm) och låt bli varmt i soppan. Räkorna ska i precis vid servering och får inte koka med. Spara några räkor att toppa soppan med. Serveras med rostat bröd med smör på (om man ska äta som vi gjorde som små).

 

Mammas fisksoppaMammas fisksoppa

 

 

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a