Mammas fisksoppa med räkor (4 port)
Ingredienser
1 paprika
1 msk curry
1 krm cayenne
1 l vatten
2 fiskbuljongtärningar
2 msk tomatpuré
2 dl créme fraiche
500 g fisk (efter tycke och smak)
500 g oskalade räkor (efter tycke och smak)
Gör såhär
Skala räkorna och behåll skalen till en räkfond om du vill. Skär paprikan i mindre bitar och hetta upp smör i en stor kastrull. Ha i curry och låt fräsa en minut innan du lägger i paprikan. Låt det fräsa ett par minuter till innan du har i cayennepeppar, vatten, fiskbuljong, tomatpuré och créme fraiche och låt koka i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och red med Maizena vid behov. Skär torsken i mindre bitar (ca 2×2 cm) och låt bli varmt i soppan. Räkorna ska i precis vid servering och får inte koka med. Spara några räkor att toppa soppan med. Serveras med rostat bröd med smör på (om man ska äta som vi gjorde som små).
0
Lämna ett svar